ροή ειδήσεων

«Θερίζει» η ιλαρά γιατρούς και νοσηλευτές



Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τουλάχιστον 35 γιατροί και νοσηλευτές, έχουν νοσήσει απο ιλαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν εξαιτίας επιπλοκών, χωρίς στον αριθμό αυτό να συμπεριλαμβάνονται τα περιστατικά της νόσου που έχουν εκδηλωθεί σε λοιπό υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, όπως τεχνολόγους εργαστηρίων, φύλακες, καθαρίστριες κα.

Το μεγαλύτερο φορτίο της λοιμώδους μεταδοτικής νόσου σηκώνουν τα νοσοκομεία της Αττικής, ιδίως τα παιδιατρικά νοσοκομεια, το Θριάσιο, τον Ευαγγελισμό, τον Ερυθρό Σταυρό, το Σισμανόγλειο κα, κατι που εξηγείται βεβαίως και απο τα περίπου 700 κρούσματα της νόσου που έχουν καταγραφεί σε πληθυσμούς Ρομά στο λεκανοπέδιο και στις όμορες περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Oι εργαζόμενοι κυριώς στα Επείγοντα, αποτελούν και τους εύκολους στόχους της νόσου, ευρισκόμενοι απέναντι σε ασθενείς με ιλαρά, που με τη σειρά τους δεν γνωρίζουν τις περισσότερες φορές πως νοσούν απο τη λοιμώδη μεταδοτική νόσο.


Το θέμα των εμβολιασμών στα νοσοκομεία είναι αντικείμενο της Επιτροπής Λοιμώξεων, η οποία οφείλει να ενημερώνει για την αναγκαιότητα των εμβολίων.

Πηγή: dikaiologitika.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *