ροή ειδήσεων

CNN: Προς αποφυγή η Σαντορίνη- Πώς το σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ



Το ζήτημα του υπερ-τουρισμού δεν θα έπρεπε να φαντάζει και τόσο μακρινό για την Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας του CNN Αμερικής, η Σαντορίνη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους προορισμούς που θα πρέπει να αποφύγει κανείς το 2018 εάν επιθυμεί διακοπές μακριά από τα μεγάλα πλήθη και τα προβλήματα που συνεπάγονται.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, επισημαίνει από το λογαριασμό του στο Twitter: «Το γεγονός ότι υπάρχει η Σαντορίνη στους 12 προς αποφυγή προορισμούς για το 2018, κατά το CNN, καταδεικνύει ότι το πρόβλημα του “overtourism” ακουμπά και την Ελλάδα. Ο ΣΕΤΕ, υπεύθυνα, διαμορφώνει τις θέσεις του σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους του».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, παρότι η Σαντορίνη έχει ανεπανάληπτα τοπία και είναι από τους ελάχιστους προορισμούς στον κόσμο με ηλιοβασίλεμα που αξίζει να απολαύσει κανείς, «αυτό το μικρό νησί των Κυκλάδων φθάνει σταδιακά σε οριακό σημείο».

Το νησί είχε σχεδόν 2 εκατ. επισκέπτες το 2017, εκ των οποίων οι 850.000 ήταν τουρίστες κρουαζιέρας οι οποίοι παραμένουν στην ξηρά μερικές ώρες και επιστρέφουν για να συνεχίσουν το ταξίδι στη θάλασσα.

Παρότι έχει τεθεί ημερίσιο πλαφόν σε 8.000 επιβάτες από τη δήμαρχο, η Σαντορίνη εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού της που προκάλεσε ο τουρισμός, «κινδυνεύει να χάσει τη γοητεία της», όπως μεταδίδει το CNN.

Όπως τονίζει ο κ. Ρέτσος, «η χώρα μας έχει ακόμα μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης-και στους δημοφιλείς προορισμούς-αρκεί να υπάρχει δόμηση με αρχές, εκσυγχρονισμός δημόσιων υποδομών και δικτύων και εκπαίδευση του τουρίστα να σέβεται την ιστορία, τον πολιτισμό και τη νοοτροπία του ντόπιου πληθυσμού».

Σε όσους δεν αλλάξουν γνώμη για τη Σαντορίνη, πάντως, το CNN προτείνει διαμονή σε κάποιο B&B και αποφυγή της βόλτας με τα ντόπια γαϊδουράκια, τα οποία ανεβοκατεβάζουν τους τουρίστες από το λιμάνι.

Εναλλακτικά, προτείνεται η Νάξος, με όμορφους λόφους και πανέμορφες παραλίες, όπως και η Πάτμος, με τη γαλήνια ατμόσφαιρα και τις εξαιρετικές παραλίες και εστιατόρια.


TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *