ροή ειδήσεων

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ –ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ TH XAMENH ΑΝΑΠΤΥΞΗ



Αφήνοντας πίσω την εορταστική περίοδο και οδεύοντας προς τον δεύτερο μήνα του 2018 ως είθισται τίθενται νέοι στόχοι και ο πήχης συνηθίζει να μπαίνει πιο ψηλά.

Είναι πολύς καιρός τώρα που το νησί εγκλωβίζεται στην μετριότητα μιας απλής διαχείρισης καταστάσεων και προβλημάτων, χωρίς να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για παρεμβάσεις ουσιώδεις, για πραγματικά αναπτυξιακά έργα υποδομής, ώστε να μπορέσει η Ρόδος να ξανακερδίσει το στέμμα της.

Η Ρόδος που μεσουρανούσε στα διεθνή φόρα, που ήταν σημείο αναφοράς στις τουριστικές εκθέσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου, που φιλοξενούσε συνέδρια παγκόσμιου βεληνεκούς, Ρόδος που δεν χρειαζόταν «συστάσεις», έχει πια συρρικνωθεί και περιστρέφεται γύρω από το εαυτό της…

Τέσσερα χρόνια τώρα, η δημοτική αρχή δεν έχει βρει ακόμα την πορεία της με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος προς αυτή την κατεύθυνση, με δυσμενέστατες συνέπειες για τον τόπο.

O επικεφαλής της παράταξής μας κ. Στράτος Καρίκης, για μία ακόμη φορά εξέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο τους προβληματισμούς του για μία σειρά θέματα, που προβληματίζουν κάθε πολίτη του νησιού μας και που θα έπρεπε να απασχολούν και την δημοτική αρχή, όπως:

-Την έναρξη συζήτησης και τον προβληματισμό για τη χωροθέτηση του χριστουγεννιάτικου χωριού και τη συμμετοχή στις γιορτές των συνοικιών και των χωριών μας, ώστε να δούμε μια διαφορετική εικόνα τις επόμενες γιορτές .

-Την ανάγκη άμεσης χάραξης πολιτικής από το Δήμο μας για την κρουαζιέρα, της οποίας τα μεγέθη κάθε χρόνο για το νησί μας είναι μικρότερα καθώς και την ανάγκη ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ όπου η πολιτική του Δήμου Ρόδου είναι περιορισμένης εμβέλειας, μονόπλευρη και παράγει ασθενή αποτελέσματα ενώ συνεχώς εμφαίνονται όλο και περισσότερο οι λανθασμένοι χειρισμοί στο θέμα του ΠΡΟΤΟΥΡ.

-Την αναλυτική ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ.

-Την υπολειτουργία και μη σύγκληση των τοπικών συμβουλίων πολλών κοινοτήτων για μεγάλα χρονικά διαστήματα, γεγονός που υποβαθμίζει και καθιστά ανενεργό και μη λειτουργικό τον θεσμό

-Tην ενημέρωση για την πορεία κατάρτισης νέας προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη, η οποία μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατή

-Την αναλυτική ενημέρωση για τον προγραμματισμό στην ύδρευση του νησιού για τη φετινή τουριστική περίοδο, μετά την παταγώδη αποτυχία της δημοτικής αρχής να χειρισθεί το θέμα κατά τον προηγούμενο χρόνο, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας, και τη δυσφήμησή του διεθνώς

-Τον έγκαιρο και άμεσο προγραμματισμό των μέτρων για την ευταξία στο νησί και ειδικά στην Μεσαιωνική Πόλη την τουριστική περίοδο όπου και εδώ καταδεικνύεται η λανθασμένη επιλογή της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στη διάλυση της δημοτικής αστυνομίας

-Την άμεση λήψη ριζικών μέτρων για το κυκλοφοριακό πρόβλημα για τη λύση του οποίου μία ακόμη χρονιά πήγε χαμένη .

-Την ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών αξιοποίησης της Νέας Αγοράς. Δεν θα δεχθούμε λύσεις και κινήσεις ξαφνικές, με τον ροδιακό λαό να μην έχει πλήρη γνώση για τις εξελίξεις

Ο επικεφαλής της παράταξης μας έκρουσε για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου στη δημοτική αρχή και έθεσε τα μέλη της προ των ευθυνών τους, σημειώνοντας ότι τέσσερα χρόνια μετά τις εκλογές, δεν έχει βρει ακόμα την πορεία της, ζημιώνοντας τον τόπο.

Η τελευταία απόφαση του κ. δημάρχου με την οποία έκανε στροφή προς τις χωρικές αντιδημαρχίες δείχνει καθαρά ότι ακολουθεί μια ανερμάτιστη πολιτική. Δυστυχώς όμως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι συνέπειες της λανθασμένης πορείας είναι εμφανείς.

Η Ρόδος μάς έχει ανάγκη και όσοι την αγαπάμε, όσοι πονάμε κάθε γωνιά αυτού του νησιού, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι . Οι προσπάθειες πρέπει να είναι αδιάκοπες και ο αγώνας συνεχής, γιατί η Ρόδος μας το αξίζει και η παράταξή μας δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να αφήσει ούτε μια ημέρα να πάει χαμένη.


Για την δημοτική παράταξη ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ

Στράτος Καρίκης

Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

στο Δ.Σ.



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *