ροή ειδήσεων

Ρόδος: Τουλάχιστον 20 ημέρες παράταση της τουριστικής σεζόν, λόγω της αύξησης στις αφίξεις

Ηδη τον Απρίλιο κάποια ξενοδοχεία παρουσιάζουν αυξημένες πληρότητες  

Για να καλυφθεί η πολύ υψηλή ζήτηση, μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί επεκτείνουν τα προγράμματά τους από τα μέσα Μαρτίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου

Σε επέκταση της χρονικής διάρκειας της σεζόν στην Ρόδο αναμένεται να οδηγήσει μοιραία η τρομερή αύξηση των αφίξεων. Όπως αναφέρουν τουριστικοί κύκλοι, ήδη τον Απρίλιο κάποια ξενοδοχεία παρουσιάζουν αυξημένες πληρότητες, ενώ την υψηλή σεζόν δεν θα υπάρχει ελεύθερο δωμάτιο για δείγμα. Για να καλυφθεί η πολύ υψηλή ζήτηση, μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί επεκτείνουν τα προγράμματά τους από τα μέσα Μαρτίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου.


«Οι κρατήσεις κινούνται ανοδικά. Απ’ όλες σχεδόν τις αγορές θα υπάρξει αύξηση αφίξεων. Η φετινή σεζόν αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερη από την περσινή σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό των τουριστών. Λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης, διαφαίνεται ότι θα υπάρξει φέτος επέκταση της χρονικής διάρκειας της σεζόν. Μπορώ να πω ότι η φετινή σεζόν θα είναι τουλάχιστον κατά 20 μέρες μεγαλύτερη. Έστω κι αυτές οι 20 μέρες μπορούν όμως να κάνουν τη διαφορά», δήλωσε ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της Ρόδου, κ. Κώστας Κατσίβας και επισημαίνει ότι ο προορισμός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το φετινό του προβάδισμα ώστε να αντιμετωπίσει την επερχόμενη άνοδο των ανταγωνιστικών προορισμών.

«Η φετινή σεζόν – εκτός απροόπτου πάντα – θα κυλήσει ομαλά. Ο ανταγωνισμός όμως θα αυξηθεί το 2019 καθώς τότε αναμένεται να ανακάμψουν πλήρως οι αγορές της Αιγύπτου και της Τουρκίας, που ήδη αρχίζουν να ανεβαίνουν… Θα πρέπει λοιπόν να πάρουμε τα μέτρα μας ώστε να εκμεταλλευτούμε το προβάδισμα που είχαμε το 2017 και που περιμένουμε να έχουμε το 2018 ώστε να αντιμετωπίσουμε την άνοδο των ανταγωνιστικών αγορών. Έχουμε το πλεονέκτημα και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε κατάλληλα», τόνισε ο κ. Κατσίβας.
Μπορεί τα νέα για τον τουρισμό να είναι ενθαρρυντικά, τα τουριστικά πρακτορεία όμως προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες που προκαλούνται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την υψηλή φορολογία.

«Η αύξηση των αφίξεων δεν συνεπάγεται αυξημένη κερδοφορία για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Σε ό,τι αφορά τον δικό μας κλάδο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η αυξημένη φορολογία και οι πιέσεις για μείωση των τιμών, δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις. Επιπλέον με τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων που οργανώνουν εκδρομές με εννιαθέσια βαν αυξάνεται κατακόρυφα ο ανταγωνισμός. Μπορεί λοιπόν να σφύζει το νησί από κόσμο, αλλά το πρακτικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενόμενο», είπε ο κ. Κατσίβας.
protothema.gr
Πηγή:www.dimokratiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *