ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στην Αθήνα θα δικαστεί η αγωγή 371.000 ευρώ για μετοχή στην Τράπεζα της Ανατολής



Το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση της Εθνικής Τράπεζας περί αναρμοδιότητας – Οι ενάγοντες ζητούν να τους καταβληθεί ποσό 371.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε μία συγκεκριμένη μετοχή Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών παραπέμπει την εκδίκαση της αγωγής, με την οποία οι ενάγοντες ζητούν 371.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, από μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής.


Σύμφωνα με το rodiaki.gr,. tο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, που κατατέθηκε η αγωγή το καλοκαίρι του 2016 αποφάσισε ότι το ίδιο είναι αναρμόδιο, αφού «η διαφορά δεν συνδέεται με κανένα στοιχείο με τη Περιφέρεια του Πρωτοδικείου Ρόδου, ώστε να θεμελιώνεται κατά τρόπον αρμοδιότητα του Δικαστηρίου αυτού».

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένταση αναρμοδιότητας που είχε καταθέσει η Εθνική Τράπεζα, καθώς έδρα της Τράπεζας της Ανατολής, όταν ιδρύθηκε, ήταν η Αθήνα, πόλη στην οποία έγινε και η συγχώνευση της τράπεζας με την Εθνική το 1932.
«Στον ίδιο δε τόπο θα έπρεπε, σύμφωνα με τους αγωγικούς ισχυρισμούς, να πραγματοποιηθεί και η ειδική εκκαθάριση ώστε μετά το πέρας αυτής να αποδοθούν οι αξίες των μετοχών της συγχωνευθείσης Τράπεζας της Ανατολής στους κομιστές μετόχους της», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Γιατί ζητούν 371.000 ευρώ

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι η Τράπεζα Ανατολής είχε απορροφηθεί από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 1932 και στην συνέχεια συστάθηκε ένας αλληλόχρεος τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο και κατατέθηκαν 86 εκατομμύρια χρυσά φράγκα υπέρ των μετόχων της τράπεζας Ανατολής.

Ως εκ τούτου, με την αγωγή τους ζητούν να τους καταβληθεί το ποσό από τον αλληλόχρεο λογαριασμό που αντιστοιχεί σε μία συγκεκριμένη μετοχή, η αξία της οποίας ανέρχεται στο ποσό των 371.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα επικαλούνται, ο λογαριασμός όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά τοκιζόταν με 7% το χρόνο, με βάση τη συμφωνία των δύο τραπεζών.

 protothema

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *