ροή ειδήσεων

Νέα πλατφόρμα για την Airbnb



Η Airbnb είναι έτοιμη να επιτρέψει σε ξενοδοχεία και άλλους παρόχους διαμονής να καταχωρούνται στον ιστότοπό της για πρώτη φορά μέσω ενός επίσημου δικτύου διανομής.

Το SiteMinder θα είναι η πρώτη πλατφόρμα σε ρόλο διαχειριστή σε διεθνή κλίμακα έτσι ώστε το χαρτοφυλάκιο ιδιοκτησιών του να μπορεί να εμφανίζεται παράλληλα με τις υπάρχουσες ιδιοκτησίες της Airbnb.

Η συμφωνία, όμως, δεν είναι αποκλειστική.

Το SiteMinder είναι η πρώτη από αρκετές πλατφόρμες που αναμένεται να έχουν δικαιώματα σύνδεσης στην Airbnb με την πάροδο του χρόνου.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από τον Μάρτιο του 2018, ωστόσο το SiteMinder συνεργάζεται με επιλεγμένο αριθμό ξενοδοχείων σε διάφορες αγορές σε όλο τον κόσμο για να τη δοκιμάσει.

Ξενοδοχεία και Bed & Breakfast καταλύματα έχουν καταχωρηθεί στο Airbnb στο παρελθόν, το έκαναν, όμως, ανεξάρτητα και όχι μέσω υπηρεσίας τρίτων.

Η εταιρεία δηλώνει ότι θα υπάρχει χρέωση ενός τέλους υπηρεσιών για όλα τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία στην περιοχή που θα κυμαίνεται από 3% έως 5% ή ίσως και αρκετά χαμηλότερο, σε σύγκριση με τα online ταξιδιωτικά πρακτορεία που πιθανότατα χρεώνουν έως και 30%.

Η Airbnb δεν θα απαιτεί, επίσης, υπογεγραμμένα συμβόλαια από τους οικοδεσπότες και θα διαχειρίζεται όλες τις συναλλαγές και τις πληρωμές.

Το SiteMinder διαθέτει περισσότερα από 28.000 ξενοδοχεία ήδη συνδεδεμένα στην πλατφόρμα του και αναφέρει ότι αναμένει «πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» από τη στιγμή που τα καταλύματα θα μπορούν αν ενταχθούν στη λίστα του Airbnb μέσω της δικής του ιστοσελίδας.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Mike Ford, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και δήλωσε ότι αυτή η ιστορία της Airbnb είναι εκπληκτική. Θεωρεί, επίσης, πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η εταιρεία επελέγη ως ο πρώτος παγκόσμιος εταίρος της ξενοδοχειακής τεχνολογίας, το ότι μπορούν να συνεργαστούν με την ομάδα της Airbnb, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν με καλύτερο τρόπο τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Εκτός αυτού, η εταιρεία επιθυμεί να συμπεριλάβει ιδιοκτησίες που προσφέρουν τοπικές εκδρομές καθώς και τοπικά ποτά και προϊόντα.

Η Airbnb αναμένεται να επιτρέψει σε αλυσίδες ξενοδοχείων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ωστόσο αφήνει εκτός του χαρακτηριστικό «μοναδικής εμπειρίας» από εκείνους που θέλει να αναφέρει στον ιστότοπο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *