ροή ειδήσεων

Απίστευτο περιστατικό! Αθίγγανη «πέθανε» για να γλιτώσει από την δίκη



Απίστευτο περιστατικό! Μια 44χρονη αθίγγανη «πέθανε» για να γλιτώσει από την δίκη, αλλά τελικά θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου για την δίωξη εις βάρος της, για παραμέληση της εποπτείας του ανήλικου γιου της, και κλοπή.

Συγκεκριμένα την 22α Μαρτίου 2016 το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή σε μια 37χρονη αθίγγανη, που παρότρυνε τον ανήλικο ανιψιό της να κλέψει το κινητό τηλέφωνο του κ. Δημητριάδη.


Ο δικηγόρος αφού διαπίστωσε ότι το κινητό του είχε κλαπεί, ενεργοποίησε το σύστημα δορυφορικού εντοπισμού του και οι αστυνομικοί εντόπισαν την θεία και τον ανιψιό στην περιοχή Ζέφυρος. Η θεία είχε κρύψει το κινητό τηλέφωνο στον στηθόδεσμό της, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ήταν εκείνη που έδωσε εντολή στον ανήλικο να το αρπάξει.

Το δικαστήριο έκρινε εκ νέου ένοχη την 37χρονη, που ήταν κρατούμενη και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ έπαυσε την δίωξη εις βάρος της 44χρονης λόγω… θανάτου, καθώς μια ληξιαρχική πράξη θανάτου, βεβαίωνε ότι μια αθίγγανη με παρόμοιο όνομα αλλά 53 ετών είχε αποβιώσει στο νοσοκομείο Αντικάλαμου Καλαμάτας την 5η Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 09.30 λόγω καρδιακής ανακοπής και καρκίνου.

Αφού διαπιστώθηκε το «λάθος» η δίκη επαναλαμβάνεται βάσει του άρθρου 81 παρ. 2 του ΚΠΔ γιατί το δικαστήριο από πλάνη δέχθηκε το θάνατο και έπαυσε την ποινική δίωξη.

 thepressroom.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *