επικαιρότητα

Ρόδος: Αθωώθηκε η πρώην πρόεδρος της ΦιλοζωϊκήςΑθώα κρίθηκε την Παρασκευή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η πρώην πρόεδρος της Φιλοζωικής του Δήμου Ρόδου η οποία κατηγορούνταν για υπεξαγωγή εγγράφων από υπάλληλο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κατηγορούμενη με την ιδιότητα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φιλοζωικής του Δήμου Ρόδου με πρόθεση υπεξήγαγε τα βιβλία πρακτικών και τα μπλοκ είσπραξης προσφορών, επιχορηγήσεων και συνδρομών των μελών για την περίοδο 2012- 2013 τα οποία της ήταν προσιτά λόγω της ιδιότητας της, αρνούμενη να τα καταστήσει προσβάσιμα στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ακόμα και μετά τη παραίτηση του τελευταίου εν συνόλω. Χθες κατά την ακροαματική διαδικασία η συνήγορος υπεράσπισης κα. Κάνδια Πολυχρόνη προέβαλε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους, ο Σύλλογος Φιλοζωικής αποτελεί μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό και πολιτιστικό Σωματείο ιδιωτικού Δικαίου και δεν ανήκε ποτέ στον Δήμο Ρόδου, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Επίσης τόνισε ότι «σκοπός του Σωματείου είναι μεταξύ άλλων η ανάπτυξη της αγάπης του κοινωνικού συνόλου προς τα ζώα και προς επίτευξη των ανωτέρω σκοπών του σωματείου δύναται να χρησιμοποιηθούν ως προσφορά σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και θα αφορούν την λειτουργία και διατήρηση κυνοκομείων.

Από όλα αυτά προκύπτει πως η κατηγορούμενη ουδέποτε είχε την ιδιότητα της υπαλλήλου αλλά ως πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου και στα πλαίσια της προσφορά του Συλλόγου προκειμένου να εκπληρωθούν οι σκοποί του Συλλόγου ανέλαβε τη λειτουργία του Κυνοκομείου Ρόδου με μοναδικό σκοπό τη φροντίδα και προστασία των αδέσποτων ζώων χωρίς να της ανατεθεί ποτέ η άσκηση υπηρεσίας δημόσιας ή δημοτικής αρχής ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου». Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους παραπάνω αυτοτελείς ισχυρισμούς, απάλλαξε από την κατηγορία την πρώην πρόεδρο, κρίνοντας την αθώα.
zougla.gr
Πηγή: rodiaki.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ναι καλησπέρα, μπορώ να πω το παράπονο μου?!!
Δεν υπάρχει ένας 24ωρος κλειδαρας δλδ έλεος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά