ροή ειδήσεων

Παραδόθηκε η μελέτη του Ακτινοθεραπευτικού για το Νοσοκομείο



Την μελέτη του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, παρέδωσε στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, η ομάδα που ανέλαβε την εκπόνησή της.
Στη συνάντηση παρέστη και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ο Στάθης Κουσουρνάς, που είναι ο συντονιστής της μελετητικής ομάδας, παρουσίασε τις μελέτες, λέγοντας πως έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς που απαιτείται, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 5εκ. ευρώ για την κτηριακή υποδομή και τον μηχανολογικό εξοπλισμό.
«Πρόκειται για ένα έργο με εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό πρόσημο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, προσθέτοντας ότι μία δουλειά ετών πήρε σάρκα και οστά.
Ο κ Χατζημάρκος αναφέρθηκε στα επόμενα στάδια της διαδικασίας που είναι η υποβολή των μελετών στο Υπουργείο Υγείας.
Ταυτόχρονα, η ομάδα των μελετητών θα προχωρήσει το επόμενο μελετητικό στάδιο, στις μελέτες εφαρμογής για τη δημοπράτησή του. Παράλληλα θα ασκηθεί πίεση στο Υπουργείο Υγείας να εντάξει το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου στον προγραμματισμό του, προϋπόθεση για τη στελέχωση και λειτουργία του.



Ο Περιφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να χτιστεί σε πολιτικό πια επίπεδο, μια πολιτική συμμαχία που θα ασκήσει την αναγκαία πολιτική πίεση, να πείσει το Υπουργείο Υγείας ώστε να το εντάξει σαν έργο μέσα στον προγραμματισμό του. Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το οικονομικό κομμάτι του έργου αυτού, όμως αυτό που τώρα που μπορούμε να πούμε από πλευράς Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι ότι θα δώσουμε το παρών και οικονομικά. Θέλουμε να κατασκευαστεί, αλλά θέλουμε να λειτουργήσει κιόλας. Στο σημείο που είμαστε τώρα, το να κατασκευαστεί θα είναι το ευκολότερο».
Καταλήγοντας ο κ. Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που συνδυαστικά έχει αναλάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου το Νοσοκομείο της Ρόδου να αποκτήσει την δυνατότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς τους καρκινοπαθείς της Δωδεκανήσου.
Πρόκειται για την μετατροπή της παλιάς νεφρολογικής κλινικής σε Κεντρική Μονάδα Διάλυσης Κυτταροστατικών Βιολογικών Φαρμάκων (ΚΜΔΚΦ), που συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
Για την υλοποίηση του έργου, το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ψηφίσει ήδη την σχετική προγραμματική σύμβαση και έχει δεσμεύσει τα χρήματα που θα απαιτηθούν.
Όπως ανάφερε ο Περιφερειάρχης, «εάν σε βάθος χρόνου υλοποιηθούν και τα δύο αυτά έργα, θα έχουμε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, σε ό,τι αφορά την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας. Και δεν εννοώ μόνον τη Ρόδο, αφού ένα τέτοιο έργο θα καλύψει ανάγκες και των νησιών μας».

Δημήτρης Κρεμαστινός

Για μεγάλο άλμα στον τομέα της υγείας, έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Κρεμαστινός.
«Αν μετά τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού, είπε, γίνει πράξη και η λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού, το Νοσοκομείο της Ρόδου δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας»

ΕΡΤ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *