ροή ειδήσεων

Οι Τούρκοι μιλάνε για ένα σκάφος «που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο»

Γερμανικό ερευνητικό σκάφος ζήτησε άδεια από την Τουρκία προκειμένου να διεξάγει επιστημονικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, γράφει η εφημερίδα Milliyet.



Tο δημοσίευμα της εφημερίδας που παρουσιάζει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως η Τουρκία τη Δευτέρα εξέδωσε νέα Navtex μεταξύ Κρήτης και Κύπρου σε περιοχή 580 χιλιομέτρων, για να δώσει έτσι άδεια στο γερμανικό σκάφος να διεξάγει έρευνες.


Το σχετικό δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Άδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο». Η άδεια για έρευνες δόθηκε στο ερευνητικό σκάφος «Maria S. Merian» που ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και είναι ένα από τα πιο γνωστά ερευνητικά πλοία της Γερμανίας.


Η νέα Navtex της Τουρκίας είναι μήκους 580 χλμ και 25 χιλιομέτρων πλάτους σε πεδίο ευθύνης της Κύπρου και της Ελλάδας (στην Πάφο από τα ανοιχτά της Κύπρου μέχρι τα ανοιχτά της Κρήτης), όπως αναφέρει η Milliyet. Δεύτερη Navtex εκδόθηκε σε ένα πεδίο 25 χμ νοτίως της Κρήτης.

Η Milliyet γράφει ότι εξαιτίας των Νavtex που εξέδωσε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα στην ίδια περιοχή, είχε εμποδίσει το ιταλικό γεωτρύπανο να διεξάγει έρευνες, ενώ Ελλάδα και Κύπρος παραπονέθηκαν στη Γερμανία και στις Βρυξέλλες για το γεγονός αυτό. Ωστόσο, τώρα το γερμανικό πλοίο ζήτησε την άδεια της Τουρκίας για να προβεί στις δικές του έρευνες στην περιοχή.

Πηγή: reader.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *