Αμέτρητα τα οφέλη στην υγεία
Έφτασε η Καθαρά Δευτέρα και την τιμητική τους έχουν ο χαρταετός, η λαγάνα και ο χαλβάς. Αυτός ο απίθανος χαλβάς που τα τελευταία χρόνια τού πρόσθεσαν κακάο, φράουλα, πορτοκάλι και άλλα καλούδια.
Ο χαλβάς ο φτιαγμένος από ταχίνι…το ταχίνι το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από πολτοποιημένο σουσάμι.
Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, Β, Ω3 λιπαρά, αμινοξέα, πρωτεϊνες υδατάνθρακες, ασβέστιο, κάλιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, χαλκό, σελήνιο, φώσφορο και σίδηρο.
Η θρεπτική αξία του ταχινιού θα μπορούσε να το κατατάξει στις υπερτροφές.
Με την ένταξη του ταχινιού στη διατροφή μας (μια κουταλιά την ημέρα είναι αρκετή):
-ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας
-καταπολεμάμε την οστεοπόρωση
-εξουδετερώνουμε τις ελεύθερες ρίζες
-δυναμώνουμε τις αρθρώσεις
-τονώνουμε τον αναιμικό οργανισμό
-απαλύνουμε τις χρόνιες ημικρανίες
-μειώνουμε την χοληστερόλη
-φροντίζουμε την επιδερμίδα μας
-συμβάλουμε στην καλή λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών
Έρευνες έχουν δείξει πως έχει ανασταλτική δράση στις παθήσεις της καρδιάς, του Αλτσχάιμερ, του διαβήτη, του καταρράκτη και πως ενδέχεται να έχει και αντικαρκινική δράση.
Μια κουταλιά ταχίνι λοιπόν έχει 8γρ. καλά λιπαρά, 3γρ υδατάνθρακες, 3γρ πρωτεϊνη, 1γρ φυτικές ίνες και 90 ολόκληρες θερμίδες
Απολαύστε το με γιαούρτι, πάνω σε ψωμί ή παξιμάδι. με φρούτα και μέλι, πάνω σε αραβικές πίτες με λαχανικά κλπ.
Μην περιμένετε λοιπόν τη Σαρακοστή για να βάλετε αυτήν τη θρεπτική βόμβα στη ζωή σας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.