ροή ειδήσεων

Συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΟΗΕ για «Καθαρές Θάλασσες»



Στην ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Νοτίου Αιγαίου από τη ρύπανση, με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο που αυτό συνεπάγεται για την βιώσιμη ανάπτυξης της μεγαλύτερης τουριστικής Περιφέρειας της χώρας, αποβλέπει η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, για στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ, για την προώθηση της παγκόσμιας εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών «Καθαρές Θάλασσες» (Clean Seas Campaign).
Οι βάσεις για τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον ΟΗΕ, τέθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP), Erik Solheim, πρώην υπουργό Περιβάλλοντος της Νορβηγίας.
Στο επόμενο διάστημα, επίκειται συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον συντονιστή του Παγκόσμιου Προγράμματος Δράσης για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος από Χερσαίες Δραστηριότητες όπου θα καθοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας για καθαρή θάλασσα στο Νότιο Αιγαίο.
Για την εκστρατεία «Καθαρές Θάλασσες» ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
«Το Νότιο Αιγαίο είναι η μεγαλύτερη νησιωτική Περιφέρεια της Ευρώπης. Ο ευγενής στόχος της εκστρατείας του ΟΗΕ για “Καθαρές Θάλασσες”, σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι ζωτικής σημασίας, για μας. Είναι η πηγή της ζωής για την Περιφέρειά μας, είναι το σπίτι των νησιών μας. Δεδομένης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που υφίστανται τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ως ένας εκ των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως, η αξιοποίηση της εμπειρίας του OHE σε θέματα περιβάλλοντος και η υιοθέτησή των δράσεών του στην περιοχή μας, είναι μια μεγάλη ευκαιρία και μια εξαιρετική δυνατότητα που μας δίνεται, για να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα των νησιών μας στο μέλλον και την περαιτέρω ανάπτυξή τους, Αυτή την δυνατότητα, σκοπεύουμε να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους».

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *