ροή ειδήσεων

Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι επί μήνες χωρίς επίδομα ανεργίας

Οπως παραδέχτηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, μόνο στη Ρόδο 2.500 εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν έχουν πάρει ακόμα επίδομα!




Από κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ στη Ρόδο για την καταβολή του επιδόματος
 

«Είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους να δημοσιεύετε λίστες τουριστικών μονάδων, που επιδοτούνται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να επεκτείνουν και να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις τους, ενώ έχουν θησαυρίσει από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων τους και αντίστοιχα από τους εργαζόμενους αυτούς να στερείτε τη δυνατότητα επιβίωσης των οικογενειών τους, καθυστερώντας και τα τελευταία "ψίχουλα"».

Τα παραπάνω επισήμανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε με αφορμή το γεγονός ότι χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλληλοι, όπως αυτοί της Ρόδου, Φλεβάρη μήνα δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα ανεργίας ως εποχικοί υπάλληλοι!
Από τη γαλέρα στην αναμονή για τα ψίχουλα του επιδόματος...

Δηλαδή, τόνισε, «μετά από 6 μήνες γαλέρας» και «μισθούς των 586 ευρώ μεικτά στη "βαριά βιομηχανία" του τόπου», όπως διατείνεται η κυβέρνηση, που «μας πιάνει ζάλη», όπως ανέφερε, από τον αριθμό των τουριστών και των δισεκατομμυρίων που εισρέουν στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων, είναι πρόκληση οι εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί από τον Σεπτέμβρη, Οκτώβρη ή και τον Νοέμβρη, να μην έχουν πάρει ακόμα έστω αυτά τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας. Από πάνω, συμπλήρωσε ο Χρ. Κατσώτης, απέναντι στο αίτημα των εργαζομένων για αύξηση του επιδόματος, η κυβέρνηση απαντάει «με προγράμματα επιδότησης της ασφάλισης και της εργασίας στον τουρισμό! Δηλαδή, εδώ οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς επίδομα ανεργίας και δίνετε αφειδώς δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους, στη λογική της "ενεργού στήριξης της απασχόλησης"».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε ακόμα ότι η κυβέρνηση κάθε φορά επικαλείται για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος την υποστελέχωση του ΟΑΕΔ, ωστόσο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον Οργανισμό.

Απαίτησε την άμεση καταβολή του επιδόματος, τη διασφάλιση της έγκαιρης καταβολής του κάθε χρόνο καθώς και την αύξησή του, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση το διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα - όπως και όλα τα επιδόματα ανεργίας - για να εξασφαλίζει ρευστό τους επιχειρηματικούς ομίλους. Απαίτησε, επίσης, να στελεχωθεί ο ΟΑΕΔ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, απαντώντας εκ μέρους της κυβέρνησης, παραδέχτηκε ότι αυτήν τη στιγμή στη Ρόδο παραμένουν 2.500 εργαζόμενοι που δεν έχουν πάρει ακόμα το επίδομα! Εντείνοντας μάλιστα την κοροϊδία εμφάνισε ως αιτία της καθυστέρησης ότι την περσινή τουριστική περίοδο, λόγω της αύξησης του τουρισμού,... εργάστηκαν περισσότεροι εργαζόμενοι! Ανέφερε ότι «μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι πληρωμές», ενώ βέβαια έκανε «γαργάρα» τα υπόλοιπα αιτήματα των εργαζομένων που ανέδειξε ο Χρ. Κατσώτης.

 rizospastis

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/2/18 00:38

    Άλλη μια Παρασκευή στο ΑΤΜ άδικα. Πραγματικά πάω με τόσες ελπίδες κάνω σχέδια ποιον λογαριασμό θα πληρώσω πρώτο πρώτο που έχουν μαζευτεί, να πάω σούπερ μάρκετ να ψωνίσω τρόφιμα για τα παιδιά μου και πάω και βλέπω υπόλοιπο 3 ευρώ. Είμαι απελπισμενη ειλικρινά. Δεν έχω αντοχή πια δεν μπορώ να περιμένω άλλη μια εβδομάδα χωρίς λεφτά στη τσέπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/2/18 12:15

      Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλει το κράτος να μας κάνει να ντρεπόμαστε που είμαστε άνεργοι. Δουλέψαμε πολύ σκληρά, σε φοβερές συνθήκες με μισθούς της ντροπής προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας και τα καταφέρνουμε κάθε χρόνο να τιμήσουμε και να βοηθήσουμε στο ένα και μοναδικό κερδοφόρο τομέα που έχει η χώρα μας τον τουρισμό και το ευχαριστώ μας?να ζούμε στην εξαθλίωση και έχει πάει Φλεβάρης και είμαστε απλήρωτοι. Ντροπή τους!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/2/18 12:18

      Ευχαριστώ το ιστιολόγιο Παράπονα Ρόδου που ανάρτησε κάτι για το μείζον θέμα τον ανέργων οι άλλες τοπικές εφημερίδες κάνουν βούβα!!


      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *