ροή ειδήσεων

Για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά

Πρόταση Κόνσολα για σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων



Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε αίτημα σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με μοναδικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου.
Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όχι για να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, όπως σημειώνει στη σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Νίκο Μανιό, που είναι και βουλευτής Κυκλάδων, αλλά για να αναζητηθεί ένα κοινό πεδίο σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών που θα βελτιώσουν τις συνθήκες στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα προτείνει να κληθούν κατά τη συζήτηση στην επιτροπή για το θέμα αυτό, πέρα από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, οι διοικητές των αντίστοιχων Υγειονομικών Περιφερειών, οι δήμαρχοι των νησιών, οι περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, οι ιατρικοί σύλλογοι και οι τοπικές ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών.

Τα κίνητρα είναι αναποτελεσματικά
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά έχουν επιδεινωθεί, ο δείκτης υποστελέχωσης διευρύνεται και μαζί του διευρύνεται και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών των νησιών.
Αναφέρει ότι τα θεσμοθετημένα κίνητρα για να υπηρετούν γιατροί στα νησιά, αποδεδειγμένα, πλέον, είναι αναποτελεσματικά και πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για να υπάρξουν γενναία και ουσιαστικά πλέον μισθολογικά και βαθμολογικά κίνητρα. Και η εκτίμηση αυτή δεν νομίζουμε ότι επιδέχεται αντιλόγου, αφού η ανταπόκριση στις προκηρύξεις ειδικευμένων γιατρών σε νοσοκομεία και όχι μόνο, πολλές φορές είναι μηδενική, αφού είναι γνωστή η εκροή γιατρών στο εξωτερικό κατά χιλιάδες τα τελευταία χρόνια. Το αίτημα Κόνσολα για αυτή τη συζήτηση, είχε διατυπωθεί και πριν από καιρό χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση , αλλά σήμερα νομίζουμε ότι επιβάλλεται να εξεταστεί σοβαρά γιατί τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά θα πρέπει να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα για την εθνική μας αντιπροσωπεία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *