ροή ειδήσεων

Διαμαρτυρία εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς έξω από τη Βουλή

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι



Αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης να εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί ενώ το πρωί οι εργαζόμενοι σε αυτούς συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών αντιδρώντας έτσι στην απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να περάσει νομοθετική διάταξη με την οποία θα εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση.


Πραγματοποιώντας πορεία προς την Βουλή, επιχείρησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Λίγη ώρα αργότερα η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και η Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από τη Βουλή έκλεισε, καθώς εκεί παρέμειναν οι διαμαρτυρόμενοι.


Οπως λένε οι εργαζόμενοι, η απόφαση αυτή οδηγεί τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στην απαξίωση και στο κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και χιλιάδες γονείς σε αδιέξοδο και απελπισία.
Την ίδια ώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την προσχολική αγωγή ζητούν ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ.


Παράλληλα η ΠΟΕ - ΟΤΑ προκήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών καθώς υπάρχουν ορισμένοι δήμοι που παρά τη σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ, ανακοίνωσαν ότι την ημέρα εκείνη οι σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι 75 βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *