ροή ειδήσεων

Κως: Η Ιπποκρατική Ιδέα στην προσέλκυση φοιτητών ιατρικής από το εξωτερικό



Μια σημαντική συνεργασία, που στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση της Κω και της Ιπποκρατικής Ιδέας διεθνώς, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για τη συμμετοχή της Κω στο Δίκτυο Πανεπιστημίων SUN με στόχο την προώθηση της Ιπποκρατικής Ιδέας παγκοσμίως με την αναβίωση και προβολή του Όρκου του Ιπποκράτη και πρόταξη του ηθικού στοιχείου και της ιστορικής κληρονομιάς που ταυτίστηκε με την ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης στην αρχαιότητα.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Κω ανάμεσα στο Δήμαρχο Κω κ. Κυρίτση, τον Γενικό γραμματέα του SUN, του Δικτύου Πανεπιστημίων του Silk-Road (Δρόμου του Μεταξιού) και καθηγητή του Πανεπιστημίου Hankuk κ. Sungdon Hwang και τον καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard κ. Mike Hatzikali.

Οι καθηγητές κ.κ Hwang και Hatzikalis και ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους για ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας αλλά και τη συναντίληψη τους για την προώθηση της Ιπποκρατικής Ιδέας στις ιατρικές σχολές των πανεπιστημίων, με σημείο αναφοράς την Κω.

Μια τέτοια συνεργασία είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να επισκέπτονται την Κω εκατοντάδες φοιτητές ιατρικών σχολών από τα ξένα πανεπιστήμια.

Πέρα από τη δεδομένη συμμετοχή του Δήμου στο όλο εγχείρημα, θα κληθεί να συμμετάσχει και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω.


TornosNews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *