επικαιρότητα

Το ΣτΕ εκδικάζει την προσφυγή ενάντια στην απαγόρευση ελεύθερης μετακίνησης των αιτούντων άσυλο στα νησιάΕκδικάζεται αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κατά της απόφασης της διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου «περί περιορισμού κυκλοφορίας των αιτούντων διεθνή προστασία» έτσι όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Κατά της απόφασης έχουν προσφύγει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου Κω και Ρόδου.

Πρόκειται για την απόφαση με την οποία δεν επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση όσων μεταναστών και προσφύγων έχουν ζητήσει άσυλο από τις υπηρεσίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων σε αυτά.

Μετά την εκδίκαση της αίτησής (κατόπιν αναβολής της αρχικής δικασίμου με αίτημα του Δημοσίου, που ήταν η 5.12.2017), στις 2.00 το μεσημέρι, θα δοθεί από τους προσφεύγοντες δικηγορικούς συλλόγους συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

«Η όλη διαδικασία είναι μια ευκαιρία ανάδειξης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και των επιπτώσεών του στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στη ζωή και καθημερινότητα των προσφύγων, μέσα και από νομικούς ισχυρισμούς και επιχειρήματα των Δικηγορικών μας Συλλόγων που προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη με πίστη, για την αξιολόγηση των όσων αιτούμεθα» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Ανθίππη Ζανάρα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά