ροή ειδήσεων

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στη Ρόδο - Το δεύτερο της χρονιάς



Το δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας από την αρχή του έτους διαγνώστηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ρόδο, με θύμα αυτή τη φορά ένα 16χρονο κορίτσι.

Η μαθήτρια παρουσίασε συμπτώματα της νόσου και συγκεκριμένα πολύωρο υψηλό πυρετό, δυσκαμψία, αστάθεια και απώλεια ακοής, με αποτέλεσμα την άμεση εισαγωγή της στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου της παρασχέθηκε άμεσα φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η έφηβη διέφυγε τον άμεσο κίνδυνο, χάρη στην έγκαιρη διάγνωση το ιατρικού προσωπικού, ενώ προληπτικά συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Η οροομάδα του στελέχους της μηνιγγίτιδας δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Να θυμίσουμε, ότι το πρώτο κρούσμα μηνιγγίτιδας του 2018, σημειώθηκε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, με θύμα ένα τετράχρονο αγοράκι, το οποίο ωστόσο διέφυγε τον κίνδυνο. Το αγοράκι είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε κατάσταση σηπτικού σοκ, όπου διεγνώσθη με Μηνιγγίτιδα και εισήχθη εκτάκτως στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου όπου του παρασχέθηκε άμεσα θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή. Το παιδί ευτυχώς, είχε ανταποκριθεί θετικά στην θεραπεία και διέφυγε τον άμεσο κίνδυνο που διέτρεχε δεδομένης της κρισιμότητας της νόσου, με αποτέλεσμα να πάρει εξιτήριο από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Επισημαίνεται ότι η μηνιγγίτιδα είναι μία από τις πλέον ύπουλες νόσους, καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που προσομοιάζουν, ειδικά στο αρχικό στάδιο, αυτά της εποχικής γρίπης και εάν δεν διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί και να προκαλέσει θάνατο εντός 24 ωρών.


Τα βρέφη και τα νήπια αποτελούν τις πιο ευάλωτες ηλικιακές ομάδες και ακολουθούν οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες, ενώ ο έγκαιρος εμβολιασμός αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη από την νόσο της Μηνιγγίτιδας.

 onmed.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *