ροή ειδήσεων

Hoax Fever. Όχι, το facebook δεν έχει νέο αλγόριθμο για τον τρόπο που βλέπουμε τους φίλους μας



Το νέο διαδόθηκε με ταχύτητες γρήγορες. Και στην Ελλάδα και αλλού μηνύματα που άρχιζαν κάπως έτσι: “Το Τμήμα Ειδήσεων του Facebook μας κάνει να βλέπουμε μόνο τις αναρτήσεις μερικών ανθρώπων, πάντα τους ίδιους και επανειλημμένα την ίδια είδηση, διότι έχει θέσει σε εφαρμογή ένα νέο αλγόριθμο. Επειδή έχω επιλέξει τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνώ, θέλω να σας ζητήσω μια χάρη.
Αν μπορείτε να διαβάσετε αυτό το μήνυμα, αφήστε ένα σύντομο σχόλιο ή ένα “γεια”, ένα αυτοκόλλητο, ένα σημείο, ό,τι θέλετε…”

Ανεξάρτητα από τον ακτιβισμό των χρηστών του είναι fake news, είναι hoax πως το facebook αποφάσισε ν’ αλλάξει αλγόριθμο. Πως ο νέος αποφασίζει ποιους από τους 26 φίλους θα “παρακολουθείς” όταν μπαίνεις στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του μέσου, ανακοίνωσε πως επιθυμία του είναι να ρίξει περισσότερη ένταση προς το αληθινό, προς το πιο ουσιαστικό, ανάμεσα στους χρήστες του facebook. Αυτό όμως δεν θα επηρεάσει την ήδη υπάρχουσα λογική θέασης των ανθρώπων που “ακολουθούμε”. Οι αλλαγές που σήμερα επιχειρεί το facebook αφορούν το περιεχόμενο. Και η αληθινή παρέμβαση που έκαναν οι”εκδότες” του σάιτ αφορά τη διάδοση του περιεχομένου που μερικές φορές μπορεί να ανοιχτεί σε περισσότερους “φίλους” απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Οι πρώτες ανοιχτές επιστολές που μιλούσαν για την αλλαγή του αλγόριθμου και επηρεάζει, αυθαίρετα και προς το λιγότερο, τους φίλους που παρακολουθούμε την πορεία τους στο facebook εμφανίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβρη. Και επεκτάθηκαν σε βαθμό ανάγκης διάψευσης από την εταιρεία που το διαχειρίζεται πριν μερικές εβδομάδες. Η ουσία είναι πως ο αλγόριθμος επιλογής των ανθρώπων που βλέπουμε στο facebook δεν άλλαξε. Οι ανοιχτές επιστολές απλά ήταν ένα απλό hoax.

 http://fragilemag.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *