ροή ειδήσεων

Προκλητική απάντηση των Τούρκων στον Νίκο Κοτζιά – Toν καλούν να «συμμορφωθεί»






«Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μια μη ειρηνική προσέγγιση που ξεπερνά τα όρια»


Μπορεί τις τελευταίες ώρες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου τα δυο video-ντοκουμέντο από τη στιγμή που η τουρκική ακταιωρός εμβολίζει το «Γαύδος» στα Ίμια, ωστόσο η Άγκυρα συνεχίζει την προκλητική της στάση και καλεί τον Νίκο Κοτζιά να… «συμμορφωθεί»!

Με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην εκπομπή «Αυτοψία» όπου είπε μεταξύ άλλων πως η Τουρκία «έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποιο τρόπο την προσπέρασε και τους είπαμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ας το πούμε ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά», το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών του εξαπέλυσε επίθεση.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χαμί Ακσόι, κατηγορεί τον κ. Κοτζιά ότι έχει υιοθετήσει μία μη ειρηνική στάση, την οποία χαρακτηρίζει ανεύθυνη, ξεπερνά τα όρια και τον καλεί να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Μάλιστα χαρακτήρισε «ανησυχητικές» τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του, σημειώνοντας ότι η Αγκυρα περιμένει από την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ:

«Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουμε ξανά ότι η χώρα μας στηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Αλλά δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μία προσέγγιση που είναι μη ειρηνική, ξεπερνά τα όρια και απέχει πολύ από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση», επισημαίνει ο Ακσούμ στην ανακοίνωσή του και καταλήγει καλώντας τον κ. Κοτζιά να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες που εξέφρασαν ο Ελληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός στη μεταξύ τους επικοινωνία», σύμφωνα με το Anadolu.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *