επικαιρότητα

Ρόδος: Μεγάλη επένδυση 1.200.000 ευρώ στο "Ιαλύσιον"Μεγάλη επένδυση που θα αγγίξει το ποσό του 1.200.000 ευρώ ετοιμάζει η μισθωτήρια εταιρεία «Μένι Καμινάκι» για το «Ιαλύσιον». Οι εργασίες για την επισκευή και συντήρηση του, αναμένεται να ξεκινήσουν τις προσεχείς ημέρες και όταν ολοκληρωθούν ,το δημοτικό ακίνητο από ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που είναι σήμερα και προσβάλει την αισθητική της περιοχής θα καταστεί οσονούπω το στολίδι της Ιξιάς , που θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίες.Τα σχέδια της «Μένι Καμινάκι» για το «Ιαλύσιον» είναι μεγαλόπνοα και οι υπηρεσίες που θα προσφέρει από το φετινό καλοκαίρι που θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του, στους πελάτες του θα είναι υψηλού επιπέδου αντάξιες δημοφιλών τουριστικών περιοχών όπως είναι η Ρόδος και τις οποίες μέχρι σήμερα δεν διαθέτει το νησί μας.

Στα σχέδια της μισθώτριας εταιρείας του ακινήτου είναι το «Ιαλύσιον» να μετατραπεί σε έναν πολυχώρο διασκέδασης που θα περιλαμβάνει καφετέρια, εστιατόριο και beach bar κατά τα πρότυπα γνωστών και διάσημων beach bars της Μυκόνου. Όπως επίσης και το club που θα λειτουργήσει θα είναι στα πρότυπα του club «loxan» της Αθήνας που αποτελεί πόλο έλξης για τους Αθηναίους για τη διασκέδαση που προσφέρει στους θαμώνες του.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως στο «Ιαλύσιον» θα λειτουργήσει rent carκ και παραδοσιακός φούρνος που θα παρασκευάζει γλυκά και αλμυρά προϊόντα ενώ στο πωλητήριο που θα δημιουργηθεί θα πωλούνται εκτός από είδη αρτοζαχαροπλαστικής και βιολογικά προϊόντα.

Στόχος της εταιρείας «Μένι Καμινάκι» είναι το «Ιαλύσιον» είναι να ανοίξει και πάλι τις πόρτες τους, για τους Ροδίτες και τους επισκέπτες του νησιού μας στο τέλος Μαΐου ή το αργότερο τον προσεχή Ιούνιο.

Πάντως η εταιρεία «Μένι Καμινάκι» επιδιώκοντας την συνεργασία της με την τοπική κοινωνία της Ρόδου ανέθεσε σε ντόπιους εργολάβους την επισκευή και ανακαίνιση του κτιρίου και προμηθεύεται όλα τα υλικά και όχι μόνο από τους επιχειρηματίες του νησιού μας στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την τοπική οικονομία. Αρκετοί εργαζόμενοι περισσότεροι από 100 εξασφάλισαν για τους επόμενους μήνες δουλειά με την ανακαίνιση και την επισκευή του «Ιαλύσιον». Να σημειωθεί ότι, με την λειτουργία του θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίες αφού θα προσληφθούν 150 εργαζόμενοι οι οποίοι θα προέρχονται από το νησί της Ρόδου.

Ως γνωστό η εταιρεία «Μένι Καμινάκη» ,αναδείχθηκε μετά την διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού τον περασμένο Δεκέμβριο , η ανάδοχος εταιρεία εκμίσθωσης του δημοτικού ακινήτου «Ιαλύσιον» προσφέροντας μηνιαίο μίσθωμα που αγγίζει μηνιαίως το ποσό των 7.000 ευρώ. Με την σύμβαση που υπογράφτηκε το «Ιαλύσιον» παραχωρήθηκε , στην εν λόγω εταιρεία για 12 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης του για έξι ακόμη έτη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.

Επίσης η ανάδοχος εταιρεία με την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού μίσθωσης κατέθεσε ,όπως προβλεπόταν στην διακήρυξη του διαγωνισμού, εγγυητική επιστολή ύψους 450.000 ευρώ με οποία δηλώνεται ότι ,το ποσό της εγγύησης τηρείται στη διάθεση του Δήμου Ρόδου. Η εγγυητική επιστολή θα ισχύσει μέχρι ο ανάδοχος- επενδυτής ολοκληρώσει την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου.

Ήδη η μισθώτρια εταιρεία , όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας , προχώρησε στην έκδοση των σχετικών αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στην σύνταξη των μελετών και των σχεδίων που απαιτούνται για την έναρξη της επισκευής του δημοτικού ακινήτου. Το «Ιαλύσιον» παραμένει κλειστό για σχεδόν δέκα χρόνια και οι κτιριακές υποδομές τους έχουν υποστεί σημαντικές φθορές και από την διάβρωση επομένως απαιτούνται εκτεταμένες εργασίες για την ανακαίνιση και συντήρηση του ,ώστε να αποτελέσει στολίδι για την περιοχή της Ιξιάς μετά την ολοκλήρωση τους.

Σχόλια

S M S

Από τα μεγαλύτερα "Προβλήματα της Ρόδου"...
να βρεις περισσότερα μέλη...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης