ροή ειδήσεων

Πού να πάτε το Πάσχα στην Ελλάδα: 14 ιδανικές προτάσεις



Στα «Ιεροσόλυμα του Αιγαίου» τα παμπάλαια έθιμα τηρούνται ευλαβικά: η Τελετή του Νιπτήρος τη Μεγάλη Πέμπτη, η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης τη Μεγάλη Παρασκευή, η λειτουργία της Ανάστασης καθώς και η «Ακολουθία της Αγάπης» το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στη Μονή του Αγίου Ιωάννη. Το Ευαγγέλιο διαβάζεται στα ιταλικά, τα γαλλικά, τα ρώσικα, τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα σέρβικα και τα αρχαία ελληνικά! Η Πάτμος είναι ένας πραγματικά ιδιαίτερος πασχαλινός προορισμός.

10. Στην αρχόντισσα Άνδρο για τα «μάσκουλα»!



Στην πλατεία του χωριού Στενιές (2 χλμ. μακριά από τη Χώρα), το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, κατά τη Δεύτερη Ανάσταση, μετά την περιφορά των εικόνων των δύο εκκλησιών στα σοκάκια του χωριού, ξεκινά ένας εντυπωσιακός μπαρουτοπόλεμος, τα περίφημα «μάσκουλα»! Δοκιμάστε το παραδοσιακό πασχαλινό φαγητό που είναι ο «λαμπριάτης». Πρόκειται για αρνάκι ή κατσικάκι γεμιστό με αυγά, τυρί και διάφορα μυρωδικά που ψήνεται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο.

11. Στη Λακωνική Μάνη



Ο γραφικός πεζόδρομος της Αρεόπολης με τα διατηρητέα χτίσματα, είναι το «σκηνικό» για την περιφορά του Επιταφίου. Στο Νέο Οίτυλο και στο Καραβοστάσι, η περιφορά του Επιταφίου γίνεται δίπλα στη θάλασσα.

Tip: Η Λακωνική Μάνη είναι ιδανικός προορισμός για να συνδυάσετε τις διακοπές του Πάσχα με ένα μικρό road-trip! Από το γραφικό Γύθειο και την Αρεόπολη και έως το Λιμένι, τον Γερολιμένα, τη μαγευτική Βάθεια και το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, το Ταίναρο.

12. Στις κοντινές από την Αθήνα Σπέτσες για το σπετσιώτικο Πάσχα!



Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής όλοι συγκεντρώνονται στην Πλατεία Ποσειδωνίου μαζί με τους Επιταφίους από όλες τις ενορίες του νησιού. Εντυπωσιακό είναι και το κάψιμο του Ιούδα το απόγευμα της Κυριακής στην Κουνουπίτσα.

13. Στην Όλυμπο της Καρπάθου για έθιμα και γεύσεις γεμάτα Ελλάδα!



Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για το Πάσχα και τα έθιμά του στην Κάρπαθο! Όσοι εφέτος αποφάσισαν να τολμήσουν και να περάσουν το Πάσχα στο ορεινό χωριό της μακρινής Δωδεκανήσου, δε θα απογοητευθούν!

14. Στα απόκοσμα Μετέωρα για τη μαγεία της πασχαλινής ατμόσφαιρας!



Το φως των κεριών, οι ψαλμωδίες, η βυζαντινή μουσική, το αλλόκοτα όμορφα τοπίο… όλα βάζουν το λιθαράκι τους στη μαγεία του Πάσχα στα Μετέωρα! Οι πασχαλινές ημέρες είναι ξεχωριστές στην περιοχή της Καλαμπάκας.



Tip: αν ο καιρός είναι με το μέρος σας, συνδυάστε την επίσκεψή σας στα Μετέωρα με κοντινές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή, στον Ασπροποτάμο, στο Περτούλι και στην Ελάτη.

Πηγή:scyscanner

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *