ροή ειδήσεων

Η Ρωσία θέλει να «κατακτήσει» τον πλανήτη Άρη – Μέσα στο 2019 η πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή


Το σχέδιο της Ρωσίας για μια σειρά διαστημικών αποστολών στον πλανήτη Άρη, με την πρώτη να πραγματοποιείται ήδη μέσα στην επόμενη χρονιά, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Το νέο διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας θα κάνει «πρεμιέρα» με μια μη επανδρωμένη αποστολή το 2019, που θα έχει ως στόχο την εξερεύνηση του «Κόκκινου Πλανήτη».

Λίγες μόνο μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, ο Ρώσος πρόεδρος είπε στους συντελεστές ενός ντοκιμαντέρ ότι η κυβέρνησή του έχει προγραμματίσει αρχικά μη επανδρωμένες και κατόπιν επανδρωμένες αποστολές στο βαθύ διάστημα, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος.

«Η πιο κοντινή αποστολή θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα. Σκοπεύουμε να στείλουμε ένα σκάφος στον Άρη το 2019», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι μέσα στα άμεσα σχέδια της Ρωσίας είναι και η εξερεύνηση των πόλων της Σελήνης.

«Οι ειδικοί μας θα προσπαθήσουν να προσγειώσουν το σκάφος κοντά στους πόλους, επειδή έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι υπάρχει νερό εκεί. Η περιοχή προσφέρεται για εκτενή μελέτη, ενώ στη συνέχεια θα δρομολογήσουμε την εξερεύνηση και άλλων πλανητών στο απώτερο διάστημα», είπε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.

Το πρόγραμμα αυτό του Πούτιν, εάν πράγματι υλοποιηθεί, θα αποτελεί μια «νίκη» της Ρωσίας επί των ΗΠΑ, οι οποίες προγραμματίζουν την αποστολή του ρομποτικού οχήματος Rover Mars στον Κόκκινο Πλανήτη το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη από τους πρώτους μήνες της θητείας του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι θέλει να στείλει ανθρώπους στον Άρη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε απευθείας βιντεοκλήση με αστροναύτες που βρίσκονταν στο διάστημα τον περασμένο Απρίλιο, είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τα σημερινά σχέδια της NASA, η οποία υπολογίζει ότι οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στον «Κόκκινο Πλανήτη» τη δεκαετία του 2030.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει ανθρώπους στον Άρη μέχρι το τέλος της πρώτης του θητείας, δηλαδή το σε λιγότερο από τρία χρόνια, και μάλιστα ζήτησε από τους αστροναύτες να... επιταχύνουν για να επιτύχουν τον στόχο αυτό.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *