ροή ειδήσεων

Πρωτοφανής πρόκληση των Τούρκων: Σχεδιάζουν άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο την 25η Μαρτίου



Στα άκρα, μέχρι να… κοπεί, φαίνεται πως τεντώνει το σχοινί η Τουρκία, καθώς είναι έτοιμη να κάνει πράξη την απειλή της και να υλοποιήσει στο Αιγαίο προκλητική Navtex που εξέδωσε στα τέλη Φεβρουαρίου - Η ξεκάθαρη «προειδοποίηση» του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Τουρκία και το ηχηρό μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο - «Αθάνατη ελληνική ψυχή», η «απάντηση» του Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.


Οι γείτονες σχεδιάζουν να εκτινάξουν για μία ακόμη φορά στο «κόκκινο» το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο, με σκοπό να προκαλέσουν ανήμερα μάλιστα της Εθνικής Εορτής της Ελλάδας.


Την ώρα λοιπόν που στην περιοχή πλέουν τρία πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού, οι Τούρκοι θα πραγματοποιήσουν άσκηση με πραγματικά πυρά εκτοξεύοντας τις πιθανότητες για «φόβο ατυχήματος» που επανέλαβε μιλώντας στον ANT1 και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Και όλα αυτά μόλις ένα 24ωρο μετά την απόπειρα παρενόχλησης του ελικοπτέρου Chinook στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ, κατά την πτήση του από την Ρω προς την Ρόδο, αλλά και την έκδοση Navtex με την οποία η Τουρκία περικυκλώνει το Καστελόριζο για 4ωρη άσκηση έρευνας και διάσωσης την Τετάρτη.

«Η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων αφορά συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την ηττημένη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ιταλία και τους συμμάχους και δεν περιλαμβάνει την Τουρκία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος, καταρρίπτοντας τις ανιστόριτες θεωρίες περί γκρίζων ζωνών.

«Έτοιμοι να δώσουμε το χέρι. Έτοιμοι να απλώσουμε το χέρι και να μας ενώνει. Έτοιμοι όμως και να υπερασπιστούμε ανά πάσα στιγμή όπως μας το θυμίζει κι η αυριανή επέτειος της 25ης Μαρτίου, τα σύνορά μας, την κυριαρχία μας, το έδαφός μας, που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ε.Ε. και αυτό φάνηκε καθαρά από τον λόγο για τον οποίο είχαμε αυτήν την απόφαση» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας τόνισε πως «οι εορτασμοί για την 25 Μαρτίου αφιερώνονται στους δύο αξιωματικούς μας, που παραμένουν παράνομα κρατούμενοι για 24η ημέρα στην Τουρκία», συμπληρώνοντας: «Σήμερα όμως η σκέψη μας είναι στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης σε κατάσταση ομηρίας. Οι προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση της άμεσης επανόδου τους στην πατρίδα συνεχίζονται και ελπίζουμε να τους έχουμε σύντομα κοντά μας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς».

«Αθάνατη ελληνική ψυχή»

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως στις επαναλαμβανόμενες τουρκικές προκλήσεις απάντησε, με βίντεο μέσω Instagram, από την παρουσία του στο Καστελόριζο ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alkiviadis Stefanis (@alkiviadis_stefanis) στις

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *