ροή ειδήσεων

Τέσσερις ελληνικές παραλίες μέσα στις 25 καλύτερες της Ευρώπης (φωτο)



Μετρώντας αντίστροφα, πια, για την αγαπημένη μας εποχή του χρόνου, ονειρευόμαστε αμμουδερές ακρογιαλιές και κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά, δροσιστικές βουτιές και ψαράκι δίπλα στο κύμα, ενώ παράλληλα αρχίζουμε δειλά δειλά να κάνουμε τα πρώτα πλάνα για τις καλοκαιρινές διακοπές μας.

Το ίδιο έκανε και η βρετανική εφημερίδα Guardian προτείνοντας στους αναγνώστες της τις 25 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται προτάσεις από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κροατία και φυσικά την Ελλάδα. Τέσσερις ελληνικές παραλίες φιγουράρουν ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης, κάνοντας όλους μας περήφανους για ακόμη μία φορά. Οι αγαπημένες παραλίες των συντακτών της Guardian βρίσκονται σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και ξεχώρισαν για τα ονειρικά νερά και τις αμμώδεις (κυρίως) ακρογιαλιές τους.

Πλάκα, Νάξος



Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Νάξου βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από τη Χώρα και αποτελεί φυσική συνέχεια της παραλίας της Αγίας Άννας. Η απέραντη (μήκους 4 χλμ.) αμμουδιά της Πλάκας αποτελούσε κάποτε στέκι των free campers και των hippies. Σήμερα, είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, προσφέροντας επιλογές που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς. Λευκή άμμος, τιρκουάζ νερά και εξωτικοί αμμόλοφοι στο πίσω μέρος της συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ταβερνάκια, beach bars και θαλάσσια σπορ. Ωστόσο, περπατώντας κατά μήκος της, θα βρείτε αρκετά σημεία για να απομονωθείτε. Μην αγχωθείτε για την ώρα προσέλευσης. Η παραλία είναι τόσο μεγάλη που δεν ασφυκτιά ποτέ από κόσμο.

Γραμβούσα, Αμοργός



Ένας ονειρικός προορισμός στις ανατολικές Κυκλάδες που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός από την κινηματογραφική ταινία του Luc Besson, Απέραντο Γαλάζιο, η οποία αναδεικνύει τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο της Αμοργού. Με κρυστάλλινα, διαυγή και πεντακάθαρα νερά το νησί δεν θα μπορούσε να λείπει από την 25άδα της Guardian. Η παραλία η οποία συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις της βρετανικής εφημερίδας δεν είναι άλλη από αυτή στη Γραμβούσα, ένα μικρό νησάκι απέναντι από τον κόλπο της Καλοταρίτισσας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αμοργού. Χρυσαφένια αμμουδιά, ολόλευκα βότσαλα και γαλαζοπράσινα διαυγή νερά συνθέτουν το θαλασσινό παράδεισο της Γραμβούσας. Για να την προσεγγίσετε θα πάρετε το καΐκι που αναχωρεί από την Καλοταρίτισσα. Στο νησάκι της Γραμβούσας δεν θα βρείτε τίποτα, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας τις απαραίτητες προμήθειες.

Βαθύ, Σίφνος



Μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση ακρογιαλιές της κουκλίστικης Σίφνου, η παραλία Βαθύ βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού σε απόσταση 10 χλμ. περίπου από την Απολλωνία. Η πλαζ μήκους 1,5 χλμ. είναι αμμώδης με ρηχά νερά, ενώ είναι οργανωμένη με beach bars και ταβέρνες, έτσι ώστε να μην σας λείψει τίποτα. Εντοπίστε τα αρμυρίκια που βρίσκονται στην παραλία και εκμεταλλευτείτε την ανακουφιστική σκιά τους. Στην ακτή βρίσκεται και το περίφημο εκκλησάκι των Ταξιαρχών, χτισμένο το 16ο αι., το οποίο γιορτάζει 3 φορές το χρόνο (Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο), κάθε φορά μάλιστα με πανηγύρι.

Νάνου, Σύμη



Η κουκλίστικη Σύμη, σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά της Ρόδου, αποτελεί ενδιαφέρουσα πρόταση για ήρεμες διακοπές. Από τις παραλίες του νησιού που πρέπει να επισκεφτείτε η Νάνου, η οποία μάλιστα είναι η τέταρτη ελληνική που προτείνει η βρετανική Guardian ανάμεσα στις 25 καλύτερες της Ευρώπης για το 2018. Πρόκειται για μία παραλία στο ανατολικό τμήμα του νησιού, που προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης, καθώς ένας ψηλός και απότομος, κάθετος βράχος κατηφορίζει μέχρι τα τιρκουάζ, διαυγή νερά της. Η ακτή είναι βοτσαλωτή, με μικρά και μεγαλύτερα βότσαλα, διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και μία ταβέρνα. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των καταδύσεων.

Πηγή: www.greekguide.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *