επικαιρότητα

Τρία από τα 280 ξενοδοχεία στην Κω τηρούν τη σύμβαση εργασίαςΝα διεκδικήσουν ανθρώπινους όρους δουλειάς και να μην υπογράφουν ατομικές συμβάσεις, παρότρυνε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους η πρόεδρος του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, Ιωάννα Λάμπρου.


Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι μόνο τρία από τα 280 ξενοδοχεία -καταλύματα τηρούν τη σύμβαση. Ήδη έχουν καταγγελθεί δέκα περιπτώσεις μη επαναπρόσληψης εργαζομένων, ενώ κυριαρχούν τα προγράμματα απασχόλησης -κατάρτισης – voucher και η εκμετάλλευση του θεσμού της μαθητείας.

Η κ. Λάμπρου χαρακτήρισε απαράδεκτη και βάρβαρη την πρόταση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Τουρισμού – Επισιτισμού, να παραδώσει το σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας στις διαθέσεις των μεγαλοξενοδόχων.


Η πρόταση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη κατάργηση του 5νθήμερου δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απασχολούν το προσωπικό τους χωρίς ωράριο σε καθημερινή βάση.
«Και όλα αυτά, υπογράμμισε η κ. Λάμπρου, όταν τα ρεκόρ αφίξεων διαδέχονται το ένα το άλλο, η κερδοφορία των επιχειρήσεων του κλάδου αυξάνεται διαρκώς ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα των εργαζομένων διαμορφώνεται κάτω από τα όρια της φτώχειας».


πηγη ΕΡΤ

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Αγόρασα αμάξι για να περνάω από το Χαρακι

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά