επικαιρότητα

Τρία από τα 280 ξενοδοχεία στην Κω τηρούν τη σύμβαση εργασίαςΝα διεκδικήσουν ανθρώπινους όρους δουλειάς και να μην υπογράφουν ατομικές συμβάσεις, παρότρυνε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους η πρόεδρος του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, Ιωάννα Λάμπρου.


Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι μόνο τρία από τα 280 ξενοδοχεία -καταλύματα τηρούν τη σύμβαση. Ήδη έχουν καταγγελθεί δέκα περιπτώσεις μη επαναπρόσληψης εργαζομένων, ενώ κυριαρχούν τα προγράμματα απασχόλησης -κατάρτισης – voucher και η εκμετάλλευση του θεσμού της μαθητείας.

Η κ. Λάμπρου χαρακτήρισε απαράδεκτη και βάρβαρη την πρόταση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Τουρισμού – Επισιτισμού, να παραδώσει το σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας στις διαθέσεις των μεγαλοξενοδόχων.


Η πρόταση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη κατάργηση του 5νθήμερου δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απασχολούν το προσωπικό τους χωρίς ωράριο σε καθημερινή βάση.
«Και όλα αυτά, υπογράμμισε η κ. Λάμπρου, όταν τα ρεκόρ αφίξεων διαδέχονται το ένα το άλλο, η κερδοφορία των επιχειρήσεων του κλάδου αυξάνεται διαρκώς ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα των εργαζομένων διαμορφώνεται κάτω από τα όρια της φτώχειας».


πηγη ΕΡΤ

Σχόλια

S M S

Αν εμείς πανηγυρίζουμε και το festival of speed...
στην γειτονική χώρα που πήραν το παγκόσμιο Ράλι WRC;;;

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης