ροή ειδήσεων

Καταδικάστηκε ζευγάρι για ψευδή δήλωση ασθενείας | Πρόστιμο 50.000 λίρες



Σε φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ένα ζευγάρι που δήλωσε ότι αρρώστησε κατά τη διάρκεια των διακοπών του, διεκδικώντας αποζημίωση £50.000 από την TUI. Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτούς οι δημοσιευμένες φωτογραφίες τους στο facebook απέδειξαν το ακριβώς αντίθετο.

Ο Leon Roberts και η Jade Muzoka από το Derby, πέρασαν μια εβδομάδα στο Cornelia Diamond Golf Resort and Spa στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2015. Τον Απρίλιο του 2016 ισχυρίστηκαν ότι αρρώστησαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, περίοδο κατά την οποία οι δηλώσεις ασθενείας κατά της TUI αυξήθηκαν 1.400%.

Η Travel Weekly ξεκίνησε το Fight Fake Claims, μια εκστρατεία για την αντιμετώπιση των ψευδών και υπερβολικών ισχυρισμών ασθενείας κατά τη διάρκεια διακοπών, ύστερα από την τεράστια αύξηση των δηλώσεων, υποκινούμενες σε μεγάλο βαθμό από αδίστακτες εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων.

Μετά την υποβολή της απαίτησης, οι ερευνητές ανακάλυψαν φωτογραφίες του ζευγαριού, που δεν είναι πλέον μαζί, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να χαλαρώνουν δίπλα στην πισίνα, πίνοντας και τρώγοντας. Στη συνέχεια απέσυραν την αξίωσή τους, ωστόσο η TUI συνέχισε τη δίωξη.

Ο Tim Hunter, που ασκούσε τη δίωξη για λογαριασμό της TUI Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας, δήλωσε: «Οι διακοπές πραγματοποιήθηκαν χωρίς κάποιο περιστατικό, χωρίς να υπάρξει διαμαρτυρία για τυχόν αδικαιολόγητες ιατρικές καταστάσεις. Οι δημοσιεύσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέστησαν σαφές ότι πέρασαν καλά. Ωστόσο, τον Απρίλιο του επόμενου έτους ζήτησαν αποζημίωση από την TUI ισχυριζόμενοι ότι και οι δύο αρρώστησαν εξαιτίας του φαγητού που κατανάλωσαν. Αυτό ήταν ψευδές και το έκαναν σκοπίμως προσπαθώντας να έχουν προσωπικό όφελος».

Το ζεύγος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 26 εβδομάδων, με ένα χρόνο αναστολή, από το δικαστήριο Southern Derbyshire.

Μετά την ακρόαση, η TUI επανέλαβε τη δέσμευσή της να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης όλες τις δηλώσεις ασθενείας που εγείρουν υποψίες.

Μία εκπρόσωπος ανέφερε σχετικά: «Το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί μια ακόμα σαφή προειδοποίηση για τους κινδύνους που προκαλεί η ψευδής ή υπερβολική δήλωση ασθενείας και η άποψη του δικαστή για αυτές τις συμπεριφορές ήταν απόλυτα σαφής. Ο Leon Roberts και η Jade Muzoka έχουν τώρα ποινικό μητρώο, το οποίο θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο μέλλον τους. Και ίσως να μην είναι αυτό το τέλος της ιστορίας, καθώς το ξενοδοχείο στο οποίο διέμειναν στην Τουρκία ίσως σκεφτεί να λάβει δράση. Όποιος σκέφτεται να υποβάλλει αξίωση κατά της TUI πρέπει να γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να καταβάλλουμε αποζημίωση σε τέτοιου είδους αξιώσεις. Αντίστοιχες περιπτώσεις θα φτάσουν, επίσης, στη δικαιοσύνη».

Από την πλευρά της η Abta ξεκίνησε, επίσης, μια εκστρατεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τη «Stop Sickness Scams». Ο διευθύνων σύμβουλός της, Mark Tanzer, είπε: «Η σημερινή καταδίκη στέλνει το πιο ξεκάθαρο μήνυμα, ότι τα δικαστήρια σχηματίζουν άποψη για όλους όσοι υποβάλλουν ψευδή δήλωση ασθενείας κατά τη διάρκεια των διακοπών. Υπήρξε τεράστια αύξηση τέτοιου τύπου δόλιων αξιώσεων, οι οποίες κοστίζουν στα ξενοδοχεία και στις ταξιδιωτικές εταιρίες δεκάδες εκατομμύρια λίρες. Όποιος μπει στον πειρασμό να υποβάλει τέτοιο αίτημα, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι διατρέχει τον κίνδυνο απόκτησης ποινικού μητρώου και ποινής φυλάκισης.
Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη των ψευδών διεκδικήσεων εν τη γενέσει τους. Η κυβέρνηση οφείλει να μείνει πιστή στις υποσχέσεις της και να συμπεριλάβει στο καθεστώς νομικών εξόδων τις αξιώσεις που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό, το οποίο θα αφορά και τις υπερβολικές αμοιβές που ζητούν πολλοί δικηγόροι, με αφορμή τις ψευδείς δηλώσεις, εγκαίρως για τη φετινή περίοδο διακοπών».

ΜΕΣΩ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *