ροή ειδήσεων

Πρόταση από τον Τούρκο πρόξενο προς το Δήμαρχο Καλυμνίων για αδελφοποίηση της Καλύμνου με το Τουργκούτ Ρέις!!!



Ολιγόωρη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Κάλυμνο, την περασμένη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 ο Τούρκος Πρόξενος στη Ρόδο, Bariş Kalkavan .

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη του Τούρκου Πρόξενου στο Δημαρχείο του νησιού και στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Καλυμνίων Ιωάννη Γαλουζή,πρότεινε στα πλαίσια συνεργασίας στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, να υπάρξει αδελφοποίηση του Δήμου Καλυμνίων με το Τουργκούτ Ρέϊς.

Ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του και τον παρέπεμψε στο Υπουργείο Εξωτερικών.





Σίγουρα πρόκειται για μία πρόταση που θα συζητηθεί, αφού τόσο ο χρόνος επίσκεψης του Τούρκου προξένου στην Κάλυμνο, όσο και η πρόταση έρχονται λίγες μόνο ημέρες μετά το θερμό επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018 ,όταν το τουρκικό πλοίο TCSG UMUT (703) με επικίνδυνο και μπαμπέσικο τρόπο, προσέκρουσε στο ΠΑΘ «ΓΑΥΔΟΣ» 090 ΛΣ, στη ναυαρχίδα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ,προκαλώντας υλικές ζημιές.


Στην Κάλυμνο ο Τούρκος Πρόξενος Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018.(video)


Επίσκεψη στην Κάλυμνο του Τούρκου Πρόξενου στη Ρόδο, Bariş Kalkavan σήμερα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018.

Ο Τούρκος πρόξενος έφτασε στην Κάλυμνο, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί.

Μιλώντας στο φακό του kalymnos-news.gr ,αμέσως μετά την άφιξη του ο Τούρκος Πρόξενος είπε, ότι πρόκειται για μία ιδιωτική επίσκεψη.

Συγκεκριμένα μας δήλωσε «Έχω παλιούς φίλους και γνώριμους τους οποίους θα επισκεφτώ. Ήθελα να ρθω την Κυριακή αυτή. Πρώτη φορά έρχομαι στο νησί. Είχα τώρα την ευκαιρία.»

Σε σχετική ερώτηση αν επισκεφτεί το Δήμαρχο του νησιού, απάντησε: Αν μας βγάλει το πρόγραμμα ευχαρίστως να το δώ.

Για τον Μητροπολίτη είπε: έχω φιλία με το Σεβασμιότατο από παλιά. Θα ήταν παράλογο να μην του έλεγα ένα γεια, καθώς είμαι στην Κάλυμνο.

Αμέσως μετά την άφιξη του στην Κάλυμνο ,συνοδευόμενος από το διερμηνέα του, επιβιβάστηκε σε ΤΑΧΙ και μετέβη στα Γραφεία της Ι.Μητρόπολης Καλύμνου, όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη κ.κ Παίσιο.

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr ο Τούρκος πρόξενος εκτός τον Μητροπολίτη θα επισκεφτεί το Δήμαρχο Καλυμνίων Ιωάννη Γαλουζή, αλλά και το Λιμεναρχείο και θα αναχωρήσει για Ρόδο στις 3.30 το απόγευμα.

Κλείνοντας να σημειώσουμε, ότι εύλογα ερωτήματα δημιουργεί ο χρόνος επίσκεψης του Τούρκου προξένου στην Κάλυμνο, λίγες μόνο ημέρες μετά το θερμό επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018 ,όταν το τουρκικό πλοίο TCSG UMUT (703) με επικίνδυνο και μπαμπέσικο τρόπο, προσέκρουσε στο ΠΑΘ «ΓΑΥΔΟΣ» 090 ΛΣ, στη ναυαρχίδα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ,προκαλώντας υλικές ζημιές.

Επίσης είναι μία επίσκεψη που γίνεται μετά τις συνεχείς και προκλητικές παρενοχλήσεις Καλύμνιων ψαράδων από τουρκικές ακταιωρούς, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου,όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *