ροή ειδήσεων

Τρεις ελληνικές περιφέρειες στις πιο φτωχές της Ευρώπης



Οι ανισορροπίες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται φανερές και στα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε επίπεδο περιφερειών.

Οι αποκλίσεις είναι τεράστιες, με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ να κυμαίνεται από 29% έως και 611% του κοινοτικού μέσου όρου. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι πέραν των «αδύναμων κρίκων», όπως είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, και οι ισχυροί της Ένωσης φιλοξενούν ορισμένες από τις φτωχότερες περιφέρειες.

Όπως προκύπτει από την έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας, στα τέλη του 2016 η πλέον φτωχή περιφέρεια ήταν το Σεβεροζαπάντεν της Βουλγαρίας, με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο 29% του κοινοτικού μέσου όρου.

Συνολικά 21 περιφέρειες εμφανίζουν ΑΕΠ χαμηλότερο του 50% του μέσου όρου. Από πέντε συναντάμε στη Βουλγαρία και στην Πολωνία, τέσσερις στην Ουγγαρία, από τρεις σε Ελλάδα και Ρουμανία και μία στη Γαλλία.

Οι τρεις ελληνικές περιφέρειες είναι η Ανατολική Μακεδόνια- Θράκη, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο 46% του κοινοτικού μέσου όρου, η Ήπειρος με 48% και η Δυτική Ελλάδα με 49%.

Στον αντίποδα η πλέον πλούσια περιφέρεια της Ένωσης βρίσκεται στη χώρα, που είναι... στην πόρτα της εξόδου. Πρόκειται για το Εσωτερικό Λονδίνο (Inner London) με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο 611% του μέσου όρου.

naftemporiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *