ροή ειδήσεων

Ανάδειξη της αρχαίας Ακρόπολης του Αγ. Φωκά στη Ρόδο


O Αρχαίος οικισμός των Κυμισαλέων εκεί που βρίσκεται σήμερα το χωριό Σιάννα στη Ρόδο


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Πανεπιστήμιου Αιγαίου για το έργο «Ανάδειξη της αρχαίας Ακρόπολης του Αγ. Φωκά και διασύνδεση με την νεκρόπολη της Κυμισάλας», προϋπολογισμού 110.000 ευρώ.

Η αρχαιολογική έρευνα της Κυμισάλας, θεωρείται ένα έργο του Πανεπιστημίου Αιγαίου το οποίο αναδεικνύει μια ελάχιστα αναπτυγμένη περιοχή της ημιορεινής Ρόδου, καθώς φέρνει στο φως έναν εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο με αρχαιολογικές θέσεις και μνημεία διάσπαρτα σε μια έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων, και όλα αυτά στην καρδιά μιας περιοχής που έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα NATURA 2000.

Σκοπός είναι η προστασία, η ανάδειξη, η προβολή και η ήπια αειφορική ανάπτυξη της Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου, μέσω της δυναμικής της αρχαιολογικής έρευνας στην περιοχή της Κυμισάλας. Παράλληλα, επιδιώκεται η ανάδειξη της αρχαίας ακρόπολης του Αγ. Φωκά και η διασύνδεσή της με την αρχαιολογική θέση των Μαρμαρουνιών και τη νεκρόπολη της Κυμισάλας.

tornosnews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *