ροή ειδήσεων

Αυτό που δεν συγχώρεσε ποτέ ο «σουλτάνος» στον Παυλόπουλο!



Νωρίς το μεσημέρι της 7ης του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Ρ.Τ. Ερντογάν περνά το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και αφού ανταλλάσσει τις τυπικές ευχές κι ευχαριστίες με τον Πρ. Παυλόπουλο, ξεκινά αμέσως την επίθεση θέτοντας ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης. Οι αναφορές του Σουλτάνου, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, προκάλεσαν την ακαριαία αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος παρεμβαίνοντας εκτός πρωτοκόλλου του είπε και ως πανεπιστημιακός δάσκαλος:

«Επειδή μιλάτε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης, οι Συνθήκες δεν χρειάζονται αναθεώρηση ούτε επικαιροποίηση. Η ερμηνεία του Δικαίου, οι μέθοδοι ερμηνείας του Δικαίου είναι εκείνες που επιτρέπουν να προσαρμόζεται ο κανόνας Δικαίου που εμπεριέχει η Συνθήκη στα εκάστοτε δεδομένα. Αυτό δεν λέγεται ούτε αναθεώρηση ούτε επικαιροποίηση. Λέγεται ερμηνεία. Οι μέθοδοι ερμηνείας υπάρχουν, είμαι βέβαιος ότι το επιτελείο σας είναι απολύτως επαρκές, ξέρω ποιο είναι το επιτελείο σας στα θέματα Διεθνούς Δικαίου. Επομένως αν αποφεύγαμε ορισμένους όρους που δεν ταιριάζουν και νομικά δηλαδή, νομίζω ότι ορισμένες παρεξηγήσεις θα είχαν λήξει την ώρα που έπρεπε». Ο Ερντογάν δεν το περίμενε. Το κλίμα φορτίστηκε πολύ καθώς ήλθε σε δύσκολη θέση και λόγω της επιστημονικής του ανεπάρκειας.

«Ωραία τα όσα είπατε»… ψέλλισε, «αλλά πρέπει να δώσω κάποια απάντηση σε αυτά που είπατε, αλλιώς θα ήταν ασέβεια στον ίδιο μου τον εαυτό. Βέβαια εγώ δεν είμαι Καθηγητής Νομικής, αλλά ξέρω πολύ καλά το πολιτικό Δίκαιο. Στο Δίκαιο της πολιτικής υπάρχει ένας όρος που κάνει αναφορά για την επικαιροποίηση των Συμφωνιών κι εμείς το κάνουμε αυτό».

Από εκεινη την ώρα και μετά τα πάντα ανατράπηκαν στο πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Σουλτάνου. Οι προγραμματισμένες επισκέψεις της συζύγου του Εμινέ ακυρώθηκαν (σ.σ. ήπιε μόνο ένα τσάι με τη σύζυγο του πρωθυπουργού το απόγευμα στη Μ.Βρετάνια) ενώ ο ίδιος κλείστηκε στην πρεσβεία ενώ πέραν της συνάντησης του με τον Αλ.Τσίπρα και της συμμετοχής του στο Προεδρικό δείπνο, δεν είχε καμία άλλη δραστηριότητα. Φημολογούνταν μάλιστα ότι ίσως αναχωρούσε το ίδιο βράδυ, όμως παρέμεινε στο ξενοδοχείο μέχρι την επομένη από όπου και έφυγε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *