ροή ειδήσεων

«Σταθμοί Χαράς» για τα παιδιά στη Ρόδο και σε όλη την Ελλάδα από την ΙΚΕΑ



Γιατί για τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να σταματάς να προσπαθείς

Για 5η συνεχή χρονιά, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς» της ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS. Η πρωτοβουλία αυτή δημιουργήθηκε το 2013 με σκοπό τη στήριξη δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, μέσω της διαμόρφωσης καλοσχεδιασμένων και λειτουργικών χώρων όπου τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους.


Αρχικά, η πρωτοβουλία ξεκίνησε πιλοτικά σε δημοτικούς σταθμούς στις περιφέρειες Αττικής, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης. Η μεγάλη, ωστόσο, απήχηση του προγράμματος οδήγησε στην περαιτέρω διεύρυνσή του σε όλη την Ελλάδα.


Συγκεκριμένα, το 2017 η ΙΚΕΑ, με τη συμβολή εθελοντών εργαζόμενων, προχώρησε στη διαμόρφωση 20 «Σταθμών Χαράς» σε Αττική, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Σύρο, Λευκάδα, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Βόλο, Πιερία, Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα.


Συνολικά, μέχρι σήμερα, η ΙΚΕΑ έχει διαθέσει προϊόντα σε 55 Σταθμούς σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά απολαμβάνουν περισσότερο την ημέρα τους. Η ΙΚΕΑ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τα παιδιά, θα συνεχίσει την πρωτοβουλία «Σταθμοί Χαράς» και την επόμενη χρονιά με στόχο να εξοπλίσει περισσότερους από 10 δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για κάθε σταθμό που εντάσσεται στο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, γίνεται μελέτη από τους έμπειρους διακοσμητές της ΙΚΕΑ και σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς αλλά και τους εκπροσώπους του Δήμου επιλέγονται οι επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του κάθε σταθμού.




Περισσότερα από 900 παιδιά είχαν φέτος τη χαρά να δουν το σταθμό τους ανανεωμένο, με καινούρια έπιπλα όπως κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες και ραφιέρες, παιχνίδια, λευκά είδη και εκπαιδευτικό υλικό.

Στην ΙΚΕΑ και στον Όμιλο FOURLIS πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον. Γι’ αυτό συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να τους εξασφαλίζουμε μία καλύτερη καθημερινή ζωή.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *