ροή ειδήσεων

Οδηγίες του γαλλικού προξενείου στους Γάλλους κατοίκους Ελλάδας για περιπτώσεις μείζονος κρίσης



Mail για περιπτώσεις μείζονος κρίσης στο πλαίσιο του σχεδίου ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας έστειλε το γαλλικό προξενείο στους Γάλλους υπηκόους που ζουν στην Ελλάδα.


Το συγκεκριμένο mail στέλνεται από σήμερα το πρωί, με τη δικαιολογία (;) ότι οι Γάλλοι που ζουν στην Ελλάδα ανησυχούν για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού.

Βέβαια, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς το γαλλικό Προξενείο δεν έχει στείλει ποτέ στο παρελθόν ανάλογο mail για σεισμικές δονήσεις.

Το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά σε συνδυασμό με το timing της αποστολής του, προκαλούν μεγάλη εντύπωση. Κι αυτό, διότι το γαλλικό Προξενείο προχώρησε σε αυτή την κίνηση, την περίοδο που η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα.
Το e-mail εστάλη στις 10:40 το πρωί της Παρασκευής και αναφέρει τα εξής:

«Σε περίπτωση μείζονος κρίσης, κάθε Γάλλος υπήκοος που είναι εγγεγραμμένος στο γαλλικό μητρώο της Ελλάδας, ανήκει σε μια «νησίδα» (τομέα) το οποίο έχει έναν επικεφαλής.

Μέσα στο πλαίσιο του σχεδίου ασφαλείας της γαλλικής κοινότητας, η προξενική αρχή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα επικοινωνεί κάποιες πληροφορίες:

Σχέδιο ασφαλείας και τομεάρχης:

Σας προσκαλούμε να συμβουλευτείτε αυτό το link https://gr.ambafrance.org/Plan-de-securite-ilots-6522

Γνωρίζετε τον τομεάρχη σας;

Αν όχι, μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία στο πιστοποιητικό εγγραφής στο μητρώο (στην ενότητα Ασφάλεια αναφέρονται η ταυτότητα και τα στοιχεία του τομεάρχη της νησίδας σας)

Με αυτή την ευκαιρία, σας υπενθυμίζουμε να ενημερώσετε τις οικογένειες σας/τους φίλους/ τις γνωριμίες που σας επισκέπτονται στην Ελλάδα, να εγγραφούν στις ενημερώσεις «Ariane», για την καλύτερη εξασφάλιση της ασφάλειας των υπηκόων μας κατά την διάρκεια των μετακινήσεων τους εκτός Γαλλίας.https://pastel.diplomatie.gouv.fr/fildariane/dyn/public/login.html

Όλες οι πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες σ αυτό το άρθρο: https://gr.ambafrance.org/connaissez-vous-votre-Chef-d-ilot

Για μια καλύτερη ασφάλεια, παρακαλείστε να ενημερώνεται τα στοιχεία σας, κατά την διάρκεια αλλαγών (διεύθυνσης, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλέφωνο κτλ) πηγαίνοντας στο λογαριασμό σας στην ιστοσελίδα service-public.fr».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *