ροή ειδήσεων

Πρώτος θάνατος πεζού εξαιτίας αυτόνομου οχήματος


Η αρνητική δημοσιότητα για την Uber δε φαίνεται να σταματά ούτε φέτος, με την εταιρεία να βρίσκεται πίσω από τον πρώτο καταγεγραμμένο θάνατο πεζού ο οποίος οφείλεται σε αυτόνομο όχημα.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα 49 ετών, έχασε τη ζωή της στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών...
όταν χτυπήθηκε από αυτόνομο όχημα της Uber κατά τη διάρκεια των καθημερινών δοκιμών που πραγματοποιεί η εταιρεία σε διάφορες πόλεις της Αμερικής όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Πίτσμπουργκ και το Τορόντο. Η Uber έχει αναβάλει για την ώρα όλες τις δοκιμές που πραγματοποιεί πάνω στην αυτόνομη οδήγηση. Για το συμβάν γνωρίζουμε ότι εντός του αυτοκινήτου της Uber υπήρχε μηχανικός της εταιρείας που επέβλεπε τη διαδρομή όμως την ώρα του ατυχήματος, ήταν ενεργοποιημένη η αυτόνομη λειτουργία. Το αυτοκίνητο κινούνταν εντός των ορίων ταχύτητας (60χλμ) ενώ το συμβάν έγινε τόσο ξαφνικά ώστε δεν προηγήθηκε απόπειρα φρεναρίσματος.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα που εξέτασε βίντεο του θανάσιμου ατυχήματος ανέφερε ότι η προκαταρκτική εξέταση φανερώνει ότι «πιθανόν το όχημα της Uber δεν ευθύνεται για το ατύχημα». Η γυναίκα σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες έσερνε ένα ποδήλατο φορτωμένο με ψώνια γύρω στις 10:00μμ έξω από τα όρια διάβασης πεζών σε δρόμο με τέσσερις λωρίδες και χωρίς καλό φωτισμό, όταν ξαφνικά βγήκε σε λωρίδα κυκλοφορίας αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν αποκλείεται ο συνοδηγός του οχήματος να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες, ενώ η όλη κατάσταση είναι πρωτόγνωρη από τη στιγμή που δεν έχει καταγραφεί παρόμοιο περιστατικό.

Autoblog

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *