ροή ειδήσεων

Στήριξη ΕΟΤ σε διεθνείς ποδηλατικές διοργανώσεις σε Ρόδο και Κω



Τρεις ιδιαίτερα σημαντικές διεθνείς ποδηλατικές διοργανώσεις, που πραγματοποιούνται στα Δωδεκάνησα έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου και της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την τόνωση της τουριστικής κίνησης 365 ημέρες το χρόνο. Πρόκειται για το «International Rhodes Grand Prix», που διεξήχθη στη Ρόδο την προηγούμενη Κυριακή 4 Μαρτίου, το «International Tour of Rhodes», το οποίο διοργανώνεται επίσης στο νησί των Ιπποτών από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου και τον προκριματικό αγώνα «Kos Gran Fondo 2018» για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 15 Απριλίου στην Κω.

Στη φετινή διοργάνωση του «International Rhodes Grand Prix» έλαβαν μέρος 16 ποδηλατικές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες εθνικές ποδηλατικές ομάδες, clubs και σωματεία από όλο τον κόσμο, ενώ στο «International Tour of Rhodes» αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερες από 30 ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εξάλλου, στον προκριματικό αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών στην Κω θα συμμετάσχουν αθλητές από τέσσερις ηπείρους με στόχο την πρόκρισή τους στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου Ερασιτεχνών, που θα πραγματοποιηθεί στο Βαρέζε της Ιταλίας. Σημειώνεται ότι και τους τρεις αγώνες διοργανώνει η «Sports Tours Hellas» με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και τον Δήμο Κω, καθώς και τον ποδηλατικό όμιλο «Ροδήλιος».

Ο ΕΟΤ βρίσκεται για μια ακόμα φορά αρωγός της προσπάθειας της τοπικής κοινωνίας των Δωδεκανήσων για την προβολή της περιοχής, αλλά και της χώρας γενικότερα, ως ιδανικό προορισμό για ειδικές μορφές τουρισμού, ειδικά αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι το 2017 με αφορμή διοργάνωση των αγώνων αυτών οι διανυκτερεύσεις των των αθλητών και των συνοδών τους για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο ανήλθαν περίπου στις 5.500, συμβάλλοντας σημαντικά στην περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.


TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *