ροή ειδήσεων

Ραγδαία άνοδος των μικροεγκλημάτων και της λαθρομετανάστευσης σε έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.



Με την μέθοδο της… «μπακαλικής» φαίνεται ότι επιχειρούν στην ΕΛ.ΑΣ. να συσκοτίσουν την πραγματικότητα στο μείζον ζήτημα της εγκληματικότητας, καθώς τα επίσημα στοιχεία που αυτή έδωσε στην δημοσιότητα επικεντρώνονται στην μείωση των ανθρωποκτονιών, των τροχαίων ατυχημάτων και την εξιχνίαση υποθέσεων ναρκωτικών και όχι στην έξαρση της μικροεγκληματικότητας και την αύξηση της λαθρομετανάστευσης.

Παρά τα εμφανή «μαγειρέματα» της ΕΛ.ΑΣ., η ωμή πραγματικότητα λέει ότι η Ελλάδα διολισθαίνει χρόνο με τον χρόνο στο να μετατραπεί σε Χώρα με τεράστιο πρόβλημα ασφαλείας.

Μόνο πέρυσι συνελήφθησαν 143.244 άτομα για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, εκ των οποίων οι 73.733 ενέχονται σε ανθρωποκτονίες, ληστείες, διαρρήξεις, κανείς δεν μπορεί να αισθανθεί ασφαλής, ακόμη και μέσα στο σπίτι του. Ειδικώς όταν για πολλά από αυτά τα αδικήματα οι δράστες αφήνονται ελεύθεροι βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.

Το μικροέγκλημα, δυστυχώς, ανθεί και τα στοιχεία δεν αποτυπώνουν το δράμα και την αγωνία των εκατομμυρίων πολιτών που πέφτουν θύματα των κακοποιών. Ο αριθμός των διαρρήξεων-κλοπών το 2017 ανήλθε σε 75.707, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι διπλάσιος ή τριπλάσιος, αφού πολλές «επιθέσεις», κυρίως στην επαρχία, δεν δηλώνονται καν στα ελάχιστα αστυνομικά τμήματα που ορισμένα λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις. Χιλιάδες συμπολίτες μας είδαν εν μια νυκτί να εξαφανίζεται το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι τους, καθώς το 2017 κατεγράφησαν 34.026 κλοπές τροχοφόρων έναντι 26.180 το 2016.

Σχεδόν 5.000 πολίτες έπεσαν θύματα κλοπής στα μέσα μαζικής μεταφοράς (4.878 το 2017 έναντι 3.941 το προηγούμενο έτος) και άλλοι 10.000 σε δημόσιο χώρο. Εντύπωση προκαλεί ότι τα δύο προηγούμενα έτη έγιναν στόχοι διαρρηκτών 608 ιεροί ναοί (!), αλλά αυτό προφανώς και δεν απασχολεί καθόλου τους «δικαιωματάκηδες». Αν, όμως, επρόκειτο για κάποιο (παράνομο) τζαμί, ακόμη θα έσκουζαν…

Αυτό, όμως, που προκαλεί ερωτήματα στην ετήσια έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. είναι ποιος πραγματικά είναι ο αριθμός των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Προ ημερών ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας είχε εκτιμήσει ότι οι λαθρομετανάστες στην Χώρα μας είναι περίπου 55.000, όμως στις προσθαφαιρέσεις των στοιχείων της Αστυνομίας δεν επαληθεύεται. Η ΕΛ.ΑΣ. θριαμβολογεί επειδή πέρυσι συνελήφθησαν 68.112 αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στην Χώρα, ενώ το 2016 ήσαν 204.820.

Κάνοντας, όμως, μια δεύτερη ανάγνωση της έκθεσης παρατηρούμε ότι οι επιστροφές λαθρομεταναστών την προηγούμενη διετία ήταν συνολικά 38.247. Δηλαδή παρέμειναν στην Χώρα μας, αφού όλοι οι άλλοι δίοδοι προς την βόρειο Ευρώπη έχουν κλείσει, 234.685 λαθρομετανάστες. Εάν σε αυτούς προστεθούν και όσοι ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα από το 2015, ενδεχομένως να ξεπερνούν τους 300.000.

Φυσικά, το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρόκειται για πρόσφυγες καταρρέει, καθώς από τους 68.112 που ήρθαν πέρυσι στην Ελλάδα μόλις οι 16.518 ήταν από την Συρία, ενώ ό αντίστοιχος αριθμός από την Αλβανία ήταν 13.281, από το Ιράν 1.355, από το Μπαγκλαντές 1.027 και την Αλγερία 1.349.
Μια έκθεση, λοιπόν, της οποία τα στοιχεία οδηγούν σίγουρα σε προβληματισμό και όχι σε ανακούφιση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *