ροή ειδήσεων

Μήνυμα Μητσοτάκη από Αφάντου για κανονικότητα στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων



Το ζήτημα των επενδύσεων ανέδειξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στη Ρόδο, όπου επισκέφθηκε και τον χώρο όπου δεν έχει προχωρήσει η επένδυση της Αφάντου.

«Η εικόνα την οποία βλέπουμε σήμερα τα λέει όλα μόνη της. Είναι μια εικόνα παντελώς αποκαρδιωτική. Εδώ θα μπορούσε να έχει γίνει ήδη μια σημαντική επένδυση με εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, θέσεις απασχόλησης. Και, αντί γι’ αυτό, βλέπουμε ερείπια και μία έκταση η οποία παραμένει αναξιοποίητη. Την επόμενη των εκλογών αυτά θα σταματήσουν», δήλωσε ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε μάλιστα ότι η σημερινή κυβέρνηση «έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι έχει μεγάλη αλλεργία, αν όχι δυσανεξία, σε οποιουδήποτε είδους επένδυση», σημειώνοντας ότι «το απέδειξε και στην περίπτωση της Αφάντου, που με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού κηρύχθηκε αρχαιολογική ζώνη, την ίδια μέρα που ετοιμαζόταν η ολοκλήρωση της εκχώρησης της έκτασης στους δύο επενδυτές».

«Είναι ξεκάθαρο ότι, με αυτές τις λογικές, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Αν θέλουμε πραγματικά μεγάλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα, που θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής και της επικράτειας συνολικά, θα πρέπει οι κανονισμοί να είναι ξεκάθαροι και να μην αλλάζουν. Δεσμευόμαστε ότι την επόμενη μέρα που θα γίνουμε Κυβέρνηση, θα επανέλθει η κανονικότητα στον τρόπο υλοποίησης τέτοιου είδους επενδύσεων. Και δεν πρόκειται να ανεχτούμε εκ των υστέρων παρεμβάσεις από καμία υπηρεσία, οι οποίες τελικά έχουν ως μόνο γνώμονα να μην προχωρήσουν αυτές οι επενδύσεις», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ολοκλήρωσε την Τετάρτη την διήμερη επίσκεψη σε Σύμη και Ρόδο συμμετέχοντας στον επίσημο εορτασμό για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, ενώ περιόδευσε και στη αγορά της Ρόδου, όπου- σύμφωνα με γαλάζιες πηγές- οι περισσότεροι καταστηματάρχες και υπαλληλοι του έθεσαν το ζήτημα της πρόσφατης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α και ο ίδιος «τους διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διόρθωση ή αντιστάθμιση της μεγάλης αυτής επιβάρυνσης που επιβλήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Προέδρου της ΝΔ, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας Τσαμπίκας.

Απόστολος Χονδρόπουλος

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *