ροή ειδήσεων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ «ΑΦΑΝΤΗ» ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ

Απάντηση Επάρχου Καρπάθου-Κάσου στη δήμαρχο Κάσου


Δυστυχώς για τελευταία φορά θα αναγκασθώ να απαντήσω δημόσια στην «βορτογυρίστρα» δήμαρχο της ακριτικής Κάσου κυρία Μαίρη Τσανάκη και να την ευχαριστήσω ολόθερμα «που μου δίνει και την έστω ολίγη σημασία που δικαιούμαι»! Επίσης, θέλω να την ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας για τους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδει μέσα από το παραληρηματικό και παραπλανητικό δελτίο τύπου, δείχνοντας τον πολιτικό πολιτισμό, το επίπεδό της και την καταφανή αψυχραιμία της! Την ευχαριστώ επίσης για τα μαθήματα γνώσης που μου κάνει περί διαφοράς προγραμματικών και διαβαθμιδικών συμβάσεων, επικαλούμενη την τριετή μου παρουσία στο Επαρχείο, αναγκάζοντάς με να της υπενθυμίσω ότι εγώ σε όποιες θέσεις υπηρέτησα, υπήρξα πάντα άμεσα εκλεγμένος. Εμένα κυρία τηλε-δήμαρχε της Κάσου, δε με διόρισε σε καμία περίοπτη κομματική, θεσμική, έμμισθη θέση βγάζοντάς με από την αφάνεια και κάνοντάς με επιφανές στέλεχος, κανένας ζωντανός η μακαρίτης πρόεδρος της «Νέας Δημοκρατίας». Κυρία μονίμως απούσα δήμαρχε, κι εγώ υπήρξα μετανάστης της κοντινής ξενιτιάς. Όταν όμως επέλεξα αβίαστα να υπηρετήσω την Κάρπαθο και την Κάσο από τη θέση του Επάρχου, είχα αποφασίσει να είμαι εδώ, να παραμείνω στον τόπο και να ασκήσω τα καθήκοντά μου και όχι να είμαι μονίμως απών και να κατεβαίνω στην πατρίδα μία μέρα το μήνα προκειμένου να μην υποχρεωθώ εκ του νόμου να πάρω άδεια άνευ αποδοχών και έτσι να χάσω την αντιμισθία μου!( παρεπιπτόντως, ο «μισθός» του Επάρχου είναι 850 ευρώ ενώ ο δικός σας αν δεν τα ξεπερνά, κοντεύει τα 2.000 ευρώ). Επειδή όμως αξιότιμη κυρία Τσανάκη μου προσδίδετε «αγωνιώδη προσπάθεια να σπιλώσω το Δήμο Κάσου(!) και εσάς ως εκφραστή του λαού του νησιού που σας εξέλεξε Δήμαρχο του», επιβεβαιώνετε για άλλη μια φορά την παρελκυστική σας τακτική να χρεώνετε σε άλλους την ανυπαρξία, την απραξία και την απουσία σας! Γιατί αυτό που έχετε καταφέρει κυρία δήμαρχε, είναι να απαξιώσετε πλήρως το θεσμό που υπηρετείτε, να έχετε εγκαταλείψει το νησί στο έλεός του και τους κατοίκους που σας εξέλεξαν (και για να μη ξεχνιόμαστε, έστω και ως μόνιμος κάτοικος της τελευταίας στιγμής), απωλέσατε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, απομακρύνατε όλους τους στενούς σας συνεργάτες δημοτικούς συμβούλους (με πρώτο και καλλίτερο τον ηρωικό γιατρό του νησιού και πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου), βλέπετε φαντάσματα και εχθρούς του τόπου στους συμβούλους της μειοψηφίας και έχετε ..αμολήσει πέντε-έξι παρατρεχάμενους δημοδίαιτους, οι οποίοι έχουν αναγάγει σε επιστήμη το υβρεολόγιο και τη χυδαιότητα μέσα από Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τα Μ.Μ.Ε. 

Αφήνω στην άκρη τους περισπούδαστους κονδυλοφόρους-σφογκοκολάριους που προαλείφονται να σας διαδεχθούν! Για τις επί μέρους αναφορές σας και όχι μόνο, σας ενημερώνω ότι κάθε μέρα θα «βγαίνει» στον «αέρα» ένα-ένα θέμα με απόλυτη τεκμηρίωση και συγκεκριμένα στοιχεία, για να ενημερωθεί ο λαός της Κάσου και να γνωρίζει την πραγματική αλήθεια την οποία εσείς έχετε σκοπίμως και μεθοδικά κακοποιήσει βάναυσα. Ένα δείγμα ακόμη της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας είναι ο ισχυρισμός σας (τα φερέφωνά σας σας πληροφόρησαν λάθος) ότι απέκλεισα την κυρία πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να ομιλήσει στη «σύναξη» όπως την χαρακτηρίζετε! Παρουσία και πλέον 100 κατοίκων της Κάσου (παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των εντεταλμένων σας να μην αφήσουν τον κόσμο να έρθει), όταν η πρόεδρος μπήκε στην αίθουσα, την καλωσόρισα και την κάλεσα να έρθει στα μπροστινά καθίσματα. Η ίδια αρνήθηκε και δήλωσε ότι μετέχει ως απλός πολίτης. Σε λίγα λεπτά και πριν καν ολοκληρώσω την πρωτολογία μου, ζήτησε το λόγο τον οποίο τελικά πήρε, ξετυλίγοντας ένα «μανιφέστο» με ημερομηνίες και αποφάσεις! Αυτό έγινε αφορμή οι παριστάμενοι κάτοικοι της Κάσου να διαμαρτυρηθούν έντονα ζητώντας της να σταματήσει και προ αυτής της λαϊκής κατακραυγής, η κυρία πρόεδρος, αποχώρησε από την αίθουσα οικειοθελώς! 

Αξιότιμη κυρία δήμαρχε, είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι έχετε ξεκινήσει μια μεθοδευμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης και συκοφάντησης του Περιφερειάρχη (του οποίου το κατώφλι του γραφείου του δεν έχετε περάσει ούτε μία φορά στη μέχρι τώρα θητεία σας όπως κάνουν πάμπολλες φορές όλοι οι δήμαρχοι των νησιών του Νότιου Αιγαίου), του Επάρχου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου γενικότερα. Αντί να στρέφετε τα βέλη σας εκεί που πρέπει στους κυβερνητικούς παράγοντες που αλλάζουν τους νόμους σαν χαρτομάντιλα, που έχουν αυξήσει τους ναύλους στα αεροπορικά εισιτήρια, που έχουν μπλοκάρει το νόμο για τις δημοπρατήσεις, που αύξησαν τους συντελεστές του Φ.Π.Α , που δεν έχουν πατήσει στα νησιά μας παρά μόνο για τελετές και δεξιώσεις και ένα σωρό άλλα που οδηγούν στην εξαθλίωση και στην ερήμωση των νησιών κυρίως των δικών μας των ακριτικών, τους εξυμνείτε και τους λιβανίζετε για κάτι που ΘΑ κάνουν και γι αυτά που όφειλαν να κάνουν και δεν έκαναν!!! Προφανώς ο σκοπός και ο στόχος σας είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Αντί να ανασκουμπωθείτε και να σκύψετε πάνω στα προβλήματα, αντί να απλώσετε χέρι συνεργασίας και συνεννόησης, για να κρύψετε τη δική σας ανυπαρξία και αφάνεια, διχάζετε τον Κασιακό λαό και τον στρέφετε εναντίον λάθος κατεύθυνσης! Να ξέρετε όμως ότι αυτό δεν πρόκειται να το πετύχετε. Ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Έπαρχος και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επίλυση των προβλημάτων του ηρωικού νησιού και των κατοίκων του που δεν φταίνε σε τίποτε, όπως το κάνουν μέχρι σήμερα. Δεν πρόκειται να «πληρώσει» το νησί τη δική σας απραξία, ούτε θα μας οδηγήσει η συμπεριφορά σας σε άλλες σκέψεις και τακτικές. 

Τέλος κυρία δήμαρχε, πρέπει να ντρέπεστε για τον αισχρό χαρακτηρισμό που μου αποδώσατε και μάλιστα για δεύτερη φορά όπως επικαλείσθε με καμάρι, αυτόν του «φασίστα Ιταλού διοικητή De Vecci» τον οποίο σας επιστρέφω. Είναι άηθες και ποταπό να αποδίδεις σε έναν εκλεγμένο άμεσα από το λαό Έπαρχο, τέτοιους χαρακτηρισμούς και μάλιστα χωρίς να σας έχει δώσει την παραμικρή αφορμή, ώστε να εκστομίζετε δημόσια μια τέτοια ύβρη και ανοησία. Αν καμιά φορά επισκεφθείτε το ακριτικό νησί της Κάσου, για βγέστε και περπατήστε στα σοκάκια του και αφουγκρασθείτε τον απλό Κασιώτη (όχι τους παρατρεχάμενους και τους πεντοχιλιαροβολεμένους). Τότε, θα ακούσετε από τα χείλη τους, ποιά είναι η αόρατος και ανύπαρκτος δήμαρχος και ποιος έχει περάσει και υπερβεί τα σύνορα της φασίζουσας αντίληψης, νοοτροπίας και τακτικής, ποιος προκαλεί το διχαστικό λόγο και ποιος έχει γραμμένα στα παλιότερα των υποδημάτων του έναν τόπο που σίγουρα δεν του άξιζε τέτοια μεταχείριση!!!!!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *