ροή ειδήσεων

Ρόδος: «Πράσινο φως» Φάμελλου στη δημιουργία ΣΔΙΤ Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων



Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελο, παρουσία του Υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ν. Σαντορινιού συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος την Πέμπτη 1-3-2018 στο Υπουργείο περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Ρόδου συνοδευόμενος από τον τεχνικό σύμβουλο του δήμου στον τομέα του σχεδιασμού της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων προϋπολογισμού 37.000.000, παρουσίασαν στους δυο υπουργούς τα τεχνικοοικονομικά στοιχεία της μελέτης και την αναγκαιότητα να αποκτήσει η Ρόδος σύγχρονη μονάδα διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων, πρόταση που υπέβαλε ο δήμος, να κατασκευαστεί με διαδικασία ΣΔΙΤ.

Ο υπουργός, αφού αρχικά εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λειτουργία του ΚΔΑΥ Ρόδου (κέντρου διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών), που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, αφού μελέτησε τα στοιχεία και ζήτησε από τον τεχνικό σύμβουλο μελετητή να συνδυαστεί η λειτουργία του ΚΔΑΥ με τη νέα μονάδα, ώστε να υπάρξει μικρότερη οικονομική επιβάρυνση του πολίτη, συμφώνησε να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής διυπουργικής απόφασης για την κατασκευή του έργου με ΣΔΙΤ.



Στην ίδια συνάντηση ο υπουργός διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι ο νέος φορέας διαχείρισης των περιοχών NATURA Δωδεκανήσου δεν επηρεάζει την λειτουργία και την εκμετάλλευση των ακινήτων ιδιοκτησίας του δήμου στις Πεταλούδες, Προφήτη Ηλία και των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στο φράγμα της Απολλακιάς.

Αντίθετα θα συμβάλλει μελλοντικά με την εκπόνηση στρατηγικών διαχειριστικών σχεδίων στην περαιτέρω ανάπτυξη, αξιοποίηση και προστασία των περιοχών NATURA.

Ο δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τους δύο υπουργούς για τη συμβολή τους στην κατασκευή ενός ακόμη σπουδαίου έργου προστασίας του περιβάλλοντος, (Μ.Ε.Α.) προς όφελος των πολιτών του δήμου Ρόδου έθεσε στη διάθεση του το επιστημονικό προσωπικό του δήμου αλλά και ακίνητο για τη δημιουργία παραρτήματος του φορέα διαχείρισης NATURA, δηλώνοντας την στήριξη του στην ορθολογική διαχείριση και προστασία των μοναδικών περιοχών NATURA που διαθέτει ο δήμος Ρόδου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *