ροή ειδήσεων

«Οι ταξικοί αγώνες είναι η λύση»



H υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον βασικό μισθό, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και η διασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους ήταν τα βασικά αιτήματα της χθεσινής μαζικής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ.

Με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας, πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Βουλή με τα συνθήματα των συγκεντρωθέντων να δίνουν το στίγμα: «Εργάτη, μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση», «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών, είναι η απαίτηση των εργατών».

Στην κινητοποίηση βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δ. Κουτσούμπα.


Eurokinissi // ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Καλώντας τον ελληνικό λαό «να γυρίσει την πλάτη στη νέα κοροϊδία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.», ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σε δηλώσεις του σχολίασε: «Αν ήθελε η κυβέρνηση, θα μπορούσε να φέρει στη Βουλή την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κατώτερο μισθό 751 ευρώ, με επαναφορά όλων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα».
Τα αιτήματά του ΠΑΜΕ

Με τα αιτήματά του το ΠΑΜΕ διεκδικεί:

◼ Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με συλλογική σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.

◼ Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.

◼ Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ, και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

◼ Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

◼ Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

◼ Επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα στο Δημόσιο με αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

◼ Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/3/18 14:23

    Καποιος αλλος μπασταρδος ελεγε τα ιδια πριν μερικα χρονια.Και πριν απο αυτον αλλοι μπασταρδοι.Πηρε την ιδια κασεττα τωρα το ΠΑΜΕ και ξαναρχισε την ιδια προπαγανδα.Τουλαχιστον δεν εχουν τα κοτσια αντι να τραγουδανε τα τραγουδια αλλονων να δειχνουν βιντεο απο αλλα κρατη σε αλλες εποχες οπου αυτοι ηταν στην κυβερνηση των χωρων πριν τους διαολοστειλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *