ροή ειδήσεων

Γ. Χατζημάρκος: «Καλπάζει» φέτος ο τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο



«Το 2018 θα είναι μοναδική χρονιά για τον τουρισμό, καθώς όλοι οι δείκτες είναι εντυπωσιακά ανεβασμένοι σε σχέση με άλλα χρόνια» δήλωσε, χαρακτηρίζοντας την έκθεση βαρόμετρο, καθώς -όπως είπε- έδωσε καθαρή εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν.


Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, εμφανίζεται ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, επιστρέφοντας από το Βερολίνο, όπου ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση τουρισμού ΙΤΒ.

«Το 2018 θα είναι μοναδική χρονιά για τον τουρισμό, καθώς όλοι οι δείκτες είναι εντυπωσιακά ανεβασμένοι σε σχέση με άλλα χρόνια» δήλωσε, χαρακτηρίζοντας την έκθεση βαρόμετρο, καθώς -όπως είπε- έδωσε καθαρή εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν.

«Καλπάζουμε με εντυπωσιακά νούμερα σε ό,τι αφορά τα μεγάλα νησιά, τα μεσαία νησιά γεμίζουν σταδιακά, ενώ στα τρίτης ταχύτητας νησιά, υπάρχουν κάποια κενά τα οποία θα λυθούν από τον Απρίλιο και μετά» είπε ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος επίσης διαβεβαίωσε ότι «ουδεμία ανησυχία υπάρχει για την επιθετικότητα της Τουρκίας, καθώς ούτε tour operator ούτε αεροπορική εταιρεία έχουν κάνει αναφορές στο θέμα».

Μιλώντας για τα δύο τελευταία χρόνια υπογράμμισε ότι και οι δύο ήταν χρονιές ρεκόρ για τα νησιά, ενώ διατύπωσε βεβαιότητα ότι το ίδιο θα γίνει και το 2018. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από την περιφερειακή Αρχή και στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι, οι τουρίστες να φύγουν ικανοποιημένοι και χαμογελαστοί, καθώς θα αποτελέσουν τους διαφημιστές της χώρας στις πατρίδες τους».

Όπως επίσης έγινε γνωστό, η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με δικό της περίπτερο έκτασης περίπου 80 τ.μ. στην έκθεση τουρισμού της Μόσχας ΜΙΤΤ που ανοίγει σήμερα, φιλοξενώντας συνολικά ελληνικά εννέα νησιά. Στη φετινή ΜΙΤΤ δίνουν «το παρών» η Ρόδος από τα Δωδεκάνησα και από τις Κυκλάδες η Νάξος, η Μήλος, η Άνδρος, η Μύκονος, η Ίος, η Πάρος, η Σύρος και η Σαντορίνη.

Ο περιφερειάρχης είπε ακόμη ότι η ρωσική αγορά ενδιαφέρει ιδιαίτερα την περιοχή, καθώς το τουριστικό ρεύμα από τη χώρα γνωρίζει πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *