ροή ειδήσεων

Άφαντοι οι Τούρκοι: Μαχητικά από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισραήλ, Βρετανία, Ιταλία και ΕΑΕ σκέπασαν το Αιγαίο



Μήνυμα στην Τουρκία ότι οι... μαγκιές στο Αρχιπέλαγος δεν μπορούν να συνεχιστούν


Σμήνη μαχητικών αεροσκαφών από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Μεγάλη Βρετανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιταλία έχουν «σκεπάσει» το Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2018» και τα τουρκικά μαχητικά δεν μπορούν να… ξεμυτίσουν.






Εκείνο όμως που έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση της Άγκυρας και σπεύδει μέσω δημοσιευμάτων να μιλήσει για υποδαύλιση της Ελλάδας απέναντι της είναι οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών στο τρίγωνο της περιοχής, Ρόδος, Καστελόριζο, Κρήτη.

Οι Τούρκοι έχουν στοχοποιήσει την περιοχή αυτή καθώς θεωρούν πώς με την αμφισβήτηση της μπορούν να βγουν στην ανατολική Μεσόγειο, να τορπιλίσουν τις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου και να διεκδικήσουν μέρος από τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Αυτό φαίνεται πώς δεν τους βγαίνει και δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ στηρίζουν την Ελλάδα. Η τελευταία μάλιστα έστειλε στην άσκηση «Ηνίοχος 2018» και το Κατασκοπευτικό της Αεροσκάφος το Gulfstream G550.



Το εν λόγω αεροσκάφος ακολουθούσε και προστάτευε από Ηλεκτρονικές Παρεμβολές τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16I Sufa, τα οποία προσγειώθηκαν στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας, ενώ έστελνε όλα τα σήματα στα Κέντρα Επιχειρήσεων του Ισραήλ. Φέρει εξοπλισμό ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης που καταγράφει τις θέσεις και κινήσεις πλοίων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων, με ακρίβεια και με δυνατότητες αποφυγής των «κόλπων» ηλεκτρονικού πολέμου που παραπλανούν τα ραντάρ για τις θέσεις πολεμικών πλοίων, που φαίνεται ότι εφαρμόζει η Τουρκία στην περιοχή της Μεσογείου!






newsbomb.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *