ροή ειδήσεων

Τον Ιούνιο στη Βουλή το νομοσχέδιο για αλλαγή του Καλλικράτη



Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή του Καλλικράτη. Θα ακολουθήσουν δύο μήνες διαβούλευσης και στη συνέχεια, τον Ιούνιο, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης αναφερόμενος στο εύρος των αλλαγών ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι αυτές θα προσαρμοστούν στα σημερινά όρια του Συντάγματος, αλλά και της πραγματικότητας, «καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, – βγαίνει τώρα, αλλά δεν διαθέτουμε όλα τα μέσα, που θα θέλαμε για να μπορέσουμε να στηρίξουμε στο μέγεθος που θα επιθυμούσαμε τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν ώριμα πράγματα, τα οποία θα πρέπει να προχωρήσουν».

Ειδικότερα αναφερόμενος στις αλλαγές, που θα φέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων εβδομάδων, ο κ. Σκουρλέτης παρατήρησε: «Δεν είναι οι δύο μήνες που θα περιμένουμε και θα δούμε την τελική μορφή του νομοσχεδίου, είναι ο πάνω από ένας χρόνος συζήτησης, που προηγήθηκε πάνω στις σχεδιαζόμενες αλλαγές με τους αυτοδιοικητικούς φορείς και τους ανθρώπους, οι οποίοι συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην αυτοδιοίκηση […] μιλάμε για πρωτόγνωρες διαδικασίες διαλόγου και προβληματισμού».
«Κανείς δεν αιφνιδιάζεται», συνέχισε, «θα πάμε για αλλαγές από αυτές που επιτρέπονται από τα σημερινά όρια του Συντάγματος, αλλά και της πραγματικότητας, καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί και βρίσκεται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης –βγαίνει τώρα, αλλά δεν διαθέτουμε όλα τα μέσα, που θα θέλαμε για να μπορέσουμε να στηρίξουμε στο μέγεθος που θα επιθυμούσαμε τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν ώριμα πράγματα, τα οποία θα πρέπει να προχωρήσουν».
Σε ό,τι αφορά το θέμα του πλαφόν στις θητείες των δημάρχων διευκρίνισε: «Είναι κάτι το οποίο δεν το έχουμε καταλήξει ακόμη. Είναι ένα θέμα που θα άξιζε να το δούμε συνολικά –όχι μόνο για τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, αλλά συνολικά για όλες τις αιρετές θέσεις. Θα μπορούσε να πει κάποιος, γιατί για τους δημάρχους και να μην υπάρχει για τους βουλευτές. Με αυτήν την έννοια, όμως, ίσως θα έπρεπε να ολοκληρωθεί πια στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος».
Ερωτηθείς, τέλος, εάν εξετάζονται σενάρια εκλογών απάντησε: «Οι εκλογές είναι πολύ μακριά ακόμη. Η κρισιμότητα των στιγμών και της περιόδου είναι επιπλέον λόγος, για να γίνουν οι εκλογές στην ώρα τους, όπως συνταγματικά προβλέπεται, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *