ροή ειδήσεων

Δήμος Ρόδου: ΑΤΜ για την έκδοση πιστοποιητικών



Ο Δήμος Ρόδου θα εγκαταστήσει ΑΤΜ στην πόλη της Ρόδου, για την αυτόματη έκδοση πιστοποιητικών!

Η εγκατάσταση θα γίνει εντός του Μαΐου πιλοτικά στην πόλη της Ρόδου και στη συνέχεια το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες με την εγκατάσταση ενός ΑΤΜ σε κάθε ενότητα.

Μέσω των ΑΤΜ ο πολίτης θα μπορεί να εκδίδει μια σειρά από πιστοποιητικά, χωρίς να περιμένει στις ουρές και χωρίς να περιορίζεται στο ωράριο.

Το μηχάνημα θα έχει μεγάλη οθόνη, που είτε με την αφή είτε με τη φωνή, ο δημότης θα μπορεί να ζητήσει ένα πιστοποιητικό, το οποίο θα έχει και υπογραφή, καθώς το μηχάνημα μπορεί να… υπογράφει κιόλας.

Να σημειωθεί ότι ο πολίτης θα έχει την δυνατότητα να εκδίδει όλα τα πιστοποιητικά που εκδίδει ο Δήμος Ρόδου, όπως, ληξιαρχική πράξη γάμου, ληξιαρχική πράξη γέννησης, ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό ιθαγένειας, πιστοποιητικό γέννησης, βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης κ.ά.

Η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στην ανάπτυξη ψηφιακών ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες πόλεις της χώρας με μεγάλη επιτυχία και με «μπροστάρη» τον Δήμο Τρικκαίων που πλέον χαρακτηρίζεται ως «έξυπνη πόλη».

ερτ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *