ροή ειδήσεων

Κάλυμνος: Η «Μέκκα» της αναρρίχησης



Στην περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού προχωρά ο Δήμος Καλύμνου, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής του δήμου.

Η αναρρίχηση στα βράχια της Καλύμνου είναι επιδίωξη του κάθε αναρριχητή. Δεν είναι τυχαίο που το νησί χαρακτηρίζεται ως η “Μέκκα” της αναρρίχησης. Με στόχο τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος είναι απαραίτητη η ανάπτυξη και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει το νησί, όπως είναι για παράδειγμα η ορεινή πεζοπορία. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο δήμος αποφάσισε τη σύνταξη μελέτης χαρτογράφησης, σήμανσης και περιγραφής δικτύου διαδρομών ορεινής πεζοπορίας για την Κάλυμνος, τη Ψέριμο και τη Τέλενδο.

Επιπροσθέτως, ο δήμος προβαίνει σε δράσεις τόνωσης του καταδυτικού, γεωλογικού και γαστρονομικού τουρισμού της περιοχής.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η σύνταξη μελέτης χαρτογράφησης και περιγραφής των σημαντικότερων καταδυτικών διαδρομών που περιλαμβάνουν την Κάλυμνο, τη Ψέριμο και την Τέλενδο, σύνταξη μελέτης αξιοποίησης σπηλαίων αλλά και δημιουργία ψηφιακού μέσου προβολής τοπικών προϊόντων και συνταγών με σημαντικότερη ενέργεια την πιστοποίηση του Καλύμνιου πρωϊνού.

Τέλος, ο δήμος αποφάσισε την προώθηση και ανάπτυξη του Αθλητικού – Προπονητικού Τουρισμού, αφού οι ήπιες κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου και τις ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί, προσφέρουν ανεξάντλητες δυνατότητες. Ήδη το νησί φιλοξενεί ετησίως καλοκαιρινά swimming camp συλλόγων από την Βόρεια Ευρώπη. Η δημιουργία υλικού προβολής και προώθησης, σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, αναμένεται ότι θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη αυτής της μορφής τουρισμού.

tornosnews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *