ροή ειδήσεων

Οι νέου τύπου περιοδείες του Μητσοτάκη και η πρόταση από το παρελθόν που σήμερα… είναι ξανά επίκαιρη



Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Την ώρα που η ένταση στην πολιτική σκηνή της χώρας ολοένα και μεγαλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει αποφασισμένος να μην μπει στο παιχνίδι μιας πολιτικής νοοτροπίας περασμένων δεκαετιών. Γόνος ο ίδιος μίας από τις πλέον ιστορικές πολιτικές οικογένειες του τόπου, ο πρόεδρος της ΝΔ δε φαίνεται να παρασύρεται από τον λαϊκισμό και την τοξικότητα των ημερών, και αποφεύγει να μπει σε μονοπάτια στείρων αντιπαραθέσεων και «ξύλινων» δραστηριοτήτων.

Η επίσκεψή του στα Δωδεκάνησα αποτέλεσε μία ακόμα απόδειξη του «διαζυγίου» που έχει πάρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την λογική που κυριάρχησε στην πολιτική επικοινωνία των περασμένων ετών.

Όποιος παρακολούθησε από κοντά το πρόγραμμα του κ.Μητσοτάκη τόσο στη Σύμη όσο και στη Ρόδο θα παρατήρησε πως δεν υπήρξε καμία κλασικού τύπου πολιτική συγκέντρωση. Οι πλαστικές σημαίες, τα συνθήματα και οι «κλακαδόροι» αποτελούν έννοιες πλέον ξεχασμένες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντί λοιπόν οποιασδήποτε τέτοιας συγκέντρωσης, πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο συνάντηση με τοπικούς φορείς, κατά την οποία υπήρξαν ερωτοαπαντήσεις προς τον πρόεδρο της ΝΔ. Στην ακριτική Σύμη πάλι η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν εμφανώς διακριτική. Ιδιαίτερη στιγμή η συνάντηση του με τα παιδιά των σχολείων του νησιού κατά τη διάρκεια της τελετής κατάθεσης στεφάνου, με αφορμή τον εορτασμό της προσάρτησης της Δωδεκανήσου.

Στο περιθώριο αυτής της μικρής αλλά σεμνής τελετής, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε υπό βροχή με τους αναπληρωτές καθηγητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Ακόμα και να διαφωνούμε, το ζήτημα είναι να μπορούμε να συζητάμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δασκάλους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα και στη δήλωση που έκανε για την Τουρκία και τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θέλησε να αποτυπωθεί η μετριοπαθής προσέγγισή του, παρότι το θέμα θα μπορούσε εύκολα να προσφερθεί για ανέξοδη και εύκολη αντιπολίτευση.

«Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές είναι απαράδεκτη και δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις... Περιμένουμε λοιπόν να επιστρέψουν αμέσως και ασφαλείς οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος «κάρφωσε» με κομψό τρόπο τους δύο αρμόδιους υπουργούς (Κοτζιά και Καμμένο) κατηγορώντας τους για ολιγωρία. «Και καλώ τους αρμόδιους υπουργούς, έστω και με καθυστέρηση, να πράξουν όλα όσα πρέπει, για να τελειώσει εδώ η ανεπίτρεπτη ομηρεία τους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ενδεικτική της μετριοπαθούς τακτικής που ακολουθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνολικά αλλά κυρίως στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ήταν η επαναδιατύπωση παλαιότερης πρότασής του για την σύσταση συμβουλίου ασφαλείας. Ένα συμβουλευτικό όργανο, το οποίο ο κ.Μητσοτάκης είχε προτείνει για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2016.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *