ροή ειδήσεων

Θετικά για τη Ρόδο τα μηνύματα από την τουριστική αγορά της Γαλλίας

Επιτυχημένη η παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στη Salon Mondial du Tourisme 2018



Θετικά είναι για τη Ρόδο τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τη Γαλλία και τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Salon Mondial du Tourisme 2018», που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο εκθεσιακό χώρο Porte De Versailles στο Παρίσι, το διάστημα 15 – 18 Μαρτίου 2018 και στην οποία συμμετείχε η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ζήτηση της Ρόδου και της Ελλάδας γενικότερα από τους Γάλλους τουρίστες είναι σημαντική, καθώς την τελευταία διετία η χώρα μας αναρριχήθηκε δύο θέσεις στις προτιμήσεις των Γάλλων και από την τέταρτη θέση που είχε το 2015 κατέχει τώρα τη δεύτερη θέση.

Η Γαλλία αποτελεί μία παραδοσιακή αγορά για τη Ρόδο καθώς πλήθος Γάλλων τουριστών την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Σύμφωνα μάλιστα με επίσημες εκτιμήσεις μεγάλων τουριστικών οργανισμών όπως η TUI Γαλλίας, οι προοπτικές είναι ευοίωνες και η τουριστική κίνηση Γάλλων επισκεπτών στη Ρόδο αναμένεται να παρουσιάσει φέτος άνοδο.

Στις τάξεις των φορέων του τουρισμού στη Ρόδο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το 2018 η αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Γαλλία, θα κυμανθεί σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα από εκείνα του 2017 που έφθασε μόλις το 0,70% σε σχέση με το 2016 και 6,44% σε σχέση με το 2015. Αναλυτικότερα, υπενθυμίζουμε ότι με βάση τα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου το 2017 ήλθαν στη Ρόδο 92.713 Γάλλοι τουρίστες έναντι 92.069 το 2016, καταγράφοντας πολύ μικρή αύξηση.

Στο Σαλόνι Τουρισμού, που διοργανώθηκε εφέτος για 42η χρονιά, ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Γαλλία και από όλο τον κόσμο, παρουσίασαν περισσότερους από 500 τουριστικούς προορισμούς στους 100.000 και πλέον επισκέπτες της εκδήλωσης. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσαν και οι προορισμοί του εναλλακτικού τουρισμού, ανάμεσά τους φυσικά και η Ρόδος, με κυρίαρχο τον περιπατητικό τουρισμό.

Η Ρόδος, είχε ξεχωριστή παρουσία, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Δήμο Ρόδου εκπροσώπησε στην έκθεση ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο οποίος μετά από σημαντικές επαφές που είχε με παράγοντες του τουρισμού της Γαλλίας, υπογράμμισε: «Τα μηνύματα είναι θετικά και όλα δείχνουν πως επετεύχθη ο στόχος που έθεσε από την αρχή ο Δήμος της Ρόδου με την παρουσία του στην έκθεση «Salon Mondial du Tourisme 2018», να αυξήσει δηλαδή το μερίδιο της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας του νησιού στις αφίξεις των Γάλλων επισκεπτών και να ενισχύσει την απήχηση της Ρόδου στη Γαλλική τουριστική αγορά».

Εκατοντάδες Γάλλοι, αλλά και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού, επισκέφθηκαν το stand της Ρόδου καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, στέλνοντας θετικά μηνύματα για τη φετινή σαιζόν. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και το στέλεχος του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας κα Νάντια Χρονοπούλου, πολλοί δημοσιογράφοι και bloggers.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Κώστας Χατζίκος και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Δέσποινα Αντωναράκη υποδέχονταν τους επισκέπτες, παρέχοντας πληροφορίες και διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου. Προσέφεραν δε τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως το παραδοσιακό μελεκούνι, βότανα και άλλα προϊόντα, προσφορά ντόπιων επιχειρηματιών, όπως η εταιρία «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo» και Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε. Natura Rodos.



ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *