ροή ειδήσεων

Στην αντεπίθεση με... ειρωνεία ο Γιλντιρίμ για τους στρατιωτικούς: Μεγάλη εξυπνάδα να μεταφέρετε το πρόβλημα στην Ε.E.



Αντεπίθεση διαρκείας έκανε η Τουρκία σήμερα στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, που δείχνει να μην… καταλαβαίνει τίποτα.

Αφού προηγήθηκε η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που έψεγε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ήρθε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ με ύφος ειρωνικό να «καρφώσει» την ελληνική πλευρά, επειδή ενέπλεξε στο ζήτημα την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι θέμα μεγάλης εξυπνάδας να μεταφέρουν το πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει γίνει συνήθεια τα μεταξύ μας προβλήματα να τα μεταφέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι σχέσεις μας ούτε θα προχωρήσουν ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.


Όσον αφορά στην αυτή καθαυτή εξέλιξη της υπόθεσης με τους Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη υποστήριξε ότι «η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει».

Σημειώνεται, πως, νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ανέφερε: «’’Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας’’. Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μη αναγκαία ένταση».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *