ροή ειδήσεων

«Φορτώνουν» οι μηχανές της Παπαστράτος για την παραγωγή του IQOS



Ξεκινά και επίσημα τις επόμενες ημέρες η παραγωγή για τα νέα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού IQOS στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος».

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα γίνονται οι τελικές δοκιμές των υπερσύγχρονων γραμμών παραγωγής.

Το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο αποτελεί παγκοσμίως το τρίτο εργοστάσιο της μητρικής Philip Morris International μετά την Ελβετία και την Ιταλία, για την παραγωγή ράβδων καπνού.

Στη μονάδα του Ασπροπύργου δημιουργήθηκαν 2 νέες γραμμές επεξεργασίας καπνού και 10 νέες γραμμές παραγωγής Heats. Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα, υπολογίζεται στα 20 δισ. ράβδους καπνού ετησίως.

Η Philip Morris International και η «Παπαστράτος» συνεχίζουν να απορροφούν και να εξάγουν σε όλον τον κόσμο ελληνικά καπνά ανατολικού τύπου, τα οποία θα καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό στο χαρμάνι και των νέων ράβδων καπνού.

Σημειώνεται ότι από το 2003 που η Philip Morris International απέκτησε την «Παπαστράτος» έχουν ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις 700 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και με τη νέα επένδυση το συνολικό ύψος της φθάνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η επένδυση αυτή των 300 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η μητρική Philip Morris International (PMI) και η «Παπαστράτος» για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου.
Τι είναι το IQOS

Τόσο το IQOS όσο και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι νέα καινοτόμα προϊόντα, που διαφοροποιούνται από τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού, καθώς και στα δύο δεν απαιτείται καύση. Ωστόσο έχουν διαφορές με κυριότερη ότι στο IQOS χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη πραγματικός καπνός, ενώ στα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται υγρά που περιέχουν νικοτίνη.


IQOS

Σήμερα το IQOS κυκλοφορεί σε περισσότερες από 30 χώρες ενώ στην Ελλάδα ήρθε το Νοέμβριο του 2016 στηνΑθήνα. Τον περασμένο Απρίλιο ακολούθησε το λανσάρισμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα με 24 σημεία πώλησης μέσω συνεργατών. Αυτή τη στιγμή το μερίδιο αγοράς εκτιμάται ότι είναι στο 2% (εκ των οποίων το 80% χρησιμοποιεί αποκλειστικά το IQOS) . Συνολικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει μερίδιο 4 – 5%.

Σε διεθνές επίπεδο εκτιμάται ότι από μερίδιο 1,3% τον περασμένο Μάρτιο, σήμερα το IQOS έχει φτάσει το 3,7% καθώς λανσαρίστηκε σε 11 νέες χώρες, φτάνοντας συνολικά στις 31 χώρες.
Η καινοτομία

Τι είναι όμως αυτή η νέα συσκευή και πώς κατάφερε από το 2014 που πρωτοεμφανίστηκε σε Ευρώπη και Ιαπωνία να κάνει θραύση;

Πρόκειται για μία «πατέντα» που αποτελείται από ένα φορτιστή τσέπης και ένα stick (IQOS stick) στο οποίο τοποθετείς τη ράβδο καπνού (heets). H ειδική λεπίδα που βρίσκεται στο εσωτερικό του stick, θερμαίνει τον καπνό χωρίς να τον καίει. Η συσκευή φορτίζεται με usb και τα heets κυκλοφορούν όπως τα τσιγάρα. Κάθε πακέτο περιέχει 20 τεμάχια και πωλούνται σε περίπτερα. Το μέγεθος των heets είναι πολύ μικρότερο από τα συμβατικά τσιγάρα καθώς ο αληθινός καπνός του είναι συμπιεσμένος για μεγαλύτερη απόλαυση στη γεύση.



Αποτέλεσμα:

Ο χρήστης λαμβάνει τη νικοτίνη που χρειάζεται και ταυτόχρονα επειδή δεν υπάρχει καύση, δεν παράγεται πίσσα και μονοξείδιο του άνθρακα. Δεν παράγονται δηλαδή οι ουσίες που προκαλούν βλαβερές παθήσεις στον οργανισμό. Οι καπνιστές όμως δεν του δίνουν credits μόνο γι’ αυτό… Με το IQOS ο «καπνός» που εκλύεται στην ατμόσφαιρα είναι αερόλυμα που διαλύεται σε δευτερόλεπτα και δεν αφήνει ίχνος της άσχημης μυρωδιάς που αφήνει το συμβατικό τσιγάρο.

Χριστιάννα Κούσιου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *