ροή ειδήσεων

ITB BERLIN 2018 : Υψηλά διψήφια ποσοστά δίνουν για Ελλάδα, όλοι οι tour operators…


Σημαντικές προσπάθειες του υπουργείου Τουρισμού μέσω συνδιαφήμισης, με νέα ενδιαφέροντα προγράμματα ανάδειξης νέων προορισμών


Υψηλά διψήφια ποσοστά αύξησης των κρατήσεων μέχρι στιγμής δίνουν για Ελλάδα, οι περισσότεροι Γερμανοί tour operators, οι οποίοι εκφράζουν και την έντονη αισιοδοξία τους, για την πορεία της εφετινής σαιζόν συνολικά.

Πιο αναλυτικά, το money-tourism.gr, πιστό στις παραδόσεις, σας μεταφέρει από το Βερολίνο τον παλμό και της εφετινής ITB, αλλά και τα ποσοστά που δίνουν οι tour operators, στις συναντήσεις με Έλληνες τουριστικούς παράγοντες.

Πιο αναλυτικά, εξαιρετική πορεία των κρατήσεων αναφέρει ο όμιλος της TUI, ο οποίος επενδύει ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχοντας και μια άριστη συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, η οποία αποδίδει ιδιαίτερους καρπούς, αναδεικνύοντας μάλιστα νέους προορισμούς, κάτι που ενδιαφέρει πολύ την ελληνική πλευρά.
money tourism photo

H TUI, με την ηγεσία της οποίας και τον CEO του ομίλου Fritz Joussen, συναντήθηκε χθες η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, δίνει «υψηλό διψήφιο ποσοστό αύξησης των προκρατήσεων» αυτή τη στιγμή, με πρόβλεψη να υπάρξει διψήφιο ποσοστό αύξησης των μεγεθών του ομίλου στην Ελλάδα το 2018, απολογιστικά. Υπενθυμίζεται ότι η TUI το 2017 έφερε περισσότερους από 2,5 εκ. τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση 9%, σε σχέση με το 2016.


Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού με τον όμιλο της TUI, όχι μόνο αναδείχθηκαν και αναδεικνύονται νέοι προορισμοί, αλλά και προωθούνται συνδυαστικά πακέτα γνωστών και μεγάλων με νέους προορισμούς. Έτσι για παράδειγμα, εφέτος η TUI ξεκινάει συνδυαστικά πακέτα, όπου την βασική διαμονή στη Σαντορίνη, «συμπληρώνουν» κάποιες διανυκτερεύσεις στη Νάξο. Αντίστοιχες κινήσεις έχουν προγραμματιστεί και για άλλους αντίστοιχους προορισμούς (π.χ. Μύκονος).
Ακόμη ξεκινούν πτήσεις την χειμερινή περίοδο από χώρες που δεν είχαν (π.χ. Γαλλία),προς αρκετούς προορισμούς, εισάγονται πακέτα διακοπών για την Αθήνα όλο το χρόνο και όχι απλώς city break, από αρκετές αγορές ( Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, κ.λπ.), επεκτείνονται οι πτήσεις προς Καλαμάτα, κ.λπ..

Παράλληλα, επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας η ανάδειξη αυθεντικών ταξιδιωτικών εμπειριών, κατά τα πρότυπο της οινογνωσίας στην Κρήτη και με την ανάδειξη τοπικών προϊόντων, ενώ σύντομα θα υπάρξουν τα master plan για Τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο σε Κρήτη και Ρόδο.
Ο Thomas Cook
O Peter Fankhauser, διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook

Σημαντική αύξηση στις προκρατήσεις δίνει και ο Thomas Cook, οι επιτελείς του οποίου δίνουν προβάδισμα στην Ελλάδα, στις κινήσεις τους. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του ομίλου, εκπρόσωποι των οποίων με επικεφαλής τον CEO Peter Fankhauser, θα συναντηθούν σήμερα με την Έλενα Κουντουρά, «δίνουν» αύξηση στις προκρατήσεις για Ελλάδα υψηλότερη του 15%, τονίζοντας ότι εφέτος η Ελλάδα, η Κύπρος και Βαλεαρίδες και Κανάρια στην Ισπανία, είναι οι προορισμοί που πρωταγωνιστούν στα πακέτα του ομίλου.
Η Jet2

Η Jet2, είναι αυτή που δίνει τα υψηλότερα επίπεδα αύξησης των προκρατήσεων την στιγμή αυτή για Ελλάδα, καθώς εκπρόσωποί της κάνουν λόγο για αυξήσεις από 30 έως 40%, οι οποίες βέβαια δεν μπορεί να διατηρηθούν για όλο το έτος.

Στα επίπεδα του 15%, με μικρές αποκλίσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω, κινείται ο Rewe και ο Der Touristik, ενώ σημαντικές διψήφιες αυξήσεις αναφέρουν και οι FTI, Alltours, αλλά και η Condor.

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *